Arbejdet på markerne ved Leby har medført så meget jord på hovedvejen, at Jens Weiss, der hver dag kører på vejen, har meldt det til politiet.

Leby: Jord på hovedvejen ved Leby har fået Jens Weiss til at melde landmændene, der arbejder der, til politiet. Han bor i Marstal og kører hver dag på arbejde i Søby. På hovedvejen ved Leby er der imidlertid så meget jord og mudder på vejen, at der må gøres noget, mener han.

- Det er hvert år, når de arbejder ved markerne, at der er et problem. De må altså rydde op efter sig selv. Det kan ikke være rigtigt, at de skal svine så meget, siger Jens Weiss.

Ikke den eneste, der er utilfreds

Ifølge Jens Weiss kommer anmeldelsen, efter flere af hans kollegaer har udtrykt deres utilfredshed overfor ham.

- Jeg har anmeldt det, fordi der ikke var nogen andre, der turde at anmelde det. Men jeg ved, jeg ikke er den eneste, der er utilfreds med deres svineri, siger han.

Politiet bekræfter overfor avisen, at de har modtaget en anmeldelse. Men ifølge kriminalassistent ved Fyns Politi Steen Foged, så har lokale betjente været ude og vejlede landmændene i at rydde op efter sig selv, så han forventer ikke, politiet gør mere ved sagen.

Væltede på motorcykel

- Landmændene er blevet vejledt i at rydde op efter sig, når de er færdige med markarbejdet, så det satser vi på, de gør. Men med det her vejr, kan det jo ikke undgås at svine lidt, når man kører en traktor eller lignende ud på vejen fra en mudret mark, siger Steen Foged.

Den forklaring giver Jens Weiss dog ikke meget for.

- Hvor lang tid skal de så have? De må rydde op hver dag, når de er færdige med arbejdet. Ellers må de tørre deres dæk af, inden de kører ud på vejen. Sidste år væltede jeg på min motorcykel på grund al den jord på vejen, og der havde jeg også fat i dem, men alligevel er det stadig et problem, siger han.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
5
Debat: Langt de fleste landmænd og maskinstationer er gode til at rengøre vejene

Debat: Langt de fleste landmænd og maskinstationer er gode til at rengøre vejene

11
Fyns Politi giver opsang til landmænd: - Ryd op efter jer selv

Fyns Politi giver opsang til landmænd: - Ryd op efter jer selv

1
To på motorcykel gled i markmudderet

To på motorcykel gled i markmudderet