Maritime organisationer: Søby Havn på finanslov kan være konkurrenceforvridende

Den måske kommende støtte til udvidelsen af Søby Havn møder igen kritik. Foto: John Fredy

Maritime organisationer: Søby Havn på finanslov kan være konkurrenceforvridende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Organisationerne Danske Maritime og Danske Havne finder det problematisk, at Søby Havns udvidelse er nævnt på finansloven.

København/Søby: Regeringen og Dansk Folkeparti har skrevet ind i næste års finanslov, at man vil undersøge mulighederne for en udvidelse af Søby Havn. Men det kan være konkurrenceforvridende, mener to maritime organisationer. Det skriver magasinet Søfart.

- Jeg kan ikke huske at have set eksempler på, at en specifik havneudvidelse har været på finansloven. Statens opgave er at sørge for infrastrukturen på og omkring havnene - ikke at sikre en ekstra dok eller et nyt kajanlæg til værftet. Derfor er jeg bekymret for, at det her kan være konkurrenceforvridende i forhold til værfterne. Vi vil nu følge sagen nøje, siger Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime, til Søfart og bliver bakket op af Bjørn B. Christiansen, direktør i Danske Havne.

- Vi har i Danmark ikke tradition for, at staten spytter penge direkte i havneprojekter og vi plejer ikke at se tiltag som det her på finansloven. Det bærer derfor præg af et klassisk politisk forlig, hvor der har været lokale interesser på spil, siger han blandt andet.

I juni måned var tre konkurrenter til Søby Værft, værfter i Svendborg, Assens og Faaborg, ude i Fyns Amts Avis med en lignende kritik, da de kaldte en eventuel statsstøtte til Søby Havn "usmagelig", "konkurrenceforvridende" og "uacceptabel".

Det ærøske folketingsmedlem Anders Johansson (K) som længe har arbejdet for at tilgodese Søby Havn, afviste dengang kritikken, og han har ikke ændret holdning siden.

- Jeg mener det samme, som jeg har ment hele tiden. Man skal huske på, at det, staten skal bidrage med, er infrastruktur til Ærø. Det er ydermoler, og det mener jeg ikke, der er noget problematisk i. Det er vigtigt at understrege, at værftet selv betaler for produktionsfaciliteter. Hvis der havde været tale om at støtte en ny dok, kan jeg forstå, at folk havde råbt vagt i gevær, men det er ikke det, der er tilfældet, siger Anders Johansson.

Maritime organisationer: Søby Havn på finanslov kan være konkurrenceforvridende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce