Manglende motorkraft: Ærøfærgerne aflyser afgange onsdag

Arkivfoto: Anders C. Østerby

Manglende motorkraft: Ærøfærgerne aflyser afgange onsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærø: Ærøfærgerne aflyste onsdag formiddag afgangen fra Ærøskøbing klokken 10.35 og returafgangen fra Svendborg klokken 12.05.

MF Marstal havde problemer med at lægge til i Ærøskøbing ved ankomst klokken 10.20, og besætningen besluttede herefter at aflyse den næste tur med færgen på grund af tekniske problemer. Angiveligt var der problemer med en af thrusterne, hvilket gav mindre kraft til at komme ind i havnen.

MF Marstal aflyste også en dobbelttur tirsdag, ligesom alle afgange med den samme færge er aflyst tirsdag den 30. april på grund af reparation.

Færgedirektør Keld Møller forklarer, at aflysningen skyldes problemer med hydraulikmotoren til bovthrusteren.

- Vi har en mistanke om, at der er forurening i tanken i hydraulikmotoren, men vi er ikke sikre på det endnu. I hvert fald fungerer bovthrusteren ikke, og det betyder, at vi har været nødt til at aflyse en afgang på grund af blæsten, siger færgedirektøren.

Han forventede, at færgen ville sejle igen i løbet af eftermiddagen, og den kom da også i drift igen fra 13.35-afgangen.

På tirsdag den 30. april er alle afgange med MF Marstal aflyst på grund af reparation.

- Vi får allerede reservedelene torsdag aften, men vi ønsker ikke at tage færgen ud af fartplanen i weekenden. Teknikerne tager med den sidste afgang mandag aften, og så skal de bruge natten til tirsdag og hele tirsdagen til at reparere motoren, siger direktøren.

Risikerer I ikke flere aflysninger, hvis I venter så længe på at reparere skaden?

- Umiddelbart ser det ikke ud til, at det bliver blæst i weekenden. Hvis det ændrer sig, og vi er nødt til at aflyse afgange, så vil vi selvfølgelig forsøge at få repareret motoren der, slutter Keld Møller.

Manglende motorkraft: Ærøfærgerne aflyser afgange onsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce