Magiske gensyn: 110 tilmeldte til Ærøforeningens jubilæumsfest

Kærligheden til Ærø lyser altid ud af deltagerne til de fester, som Ærøforeningen holder. Her fra en fredagsbar i København i 2016. Arkivfoto: Louise Koustrup

Magiske gensyn: 110 tilmeldte til Ærøforeningens jubilæumsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt såkaldt højskoledøgn om Ærø vandt ikke gehør. Til gengæld bliver Ærøforeningens jubilæumsfest et tilløbsstykke.

Ærø: Hjemstavnsforeningen Ærøforeningen fylder 85 år i år, og i den anledning holder foreningen en jubilæumsfest på Ærø, som det er blevet en tradition at gøre hvert femte år. Den afholdes i år lørdag den 8. september, og der er foreløbig 110 tilmeldte til festmiddagen, oplyser formand Inge Halmø.

Som noget nyt havde foreningen i år planlagt et såkaldt højskolens døgn fra torsdag til fredag med indlæg fra blandt andre borgmesteren, turist- og erhvervsdirektøren og antropolog Katrine Dalsgaard, som har skrevet speciale om Ærøs oprør mod marginalisering. Endelig skulle Kjartan Arngrim fra bandet Folkeklubben have spillet koncert. Men på grund af for få tilmeldte er denne del af programmet aflyst.

- Det er jeg rigtig ærgerlig over, siger hun og ærgrer sig især over at skulle aflyse oplægsholderne.

Magiske møder

Til gengæld venter hun sig meget af lørdag aftens fest, som holdes på Ærø Hotel, og som får deltagelse af både eksilerede ærøboer og nogle, der stadig bor på øen.

- Der sker nogle magiske ting. Folk, der ikke har set hinanden siden 1. klasse. De var måske bedste venner som ni-årige, og så bliver de bedste venner igen som over 80-årige. Det, synes jeg, er rørende, siger hun.

Lørdagens program består udover selve festen også af en ekskursion fra kl. 10 til Kleven Havn og Strandbyen Havn, hvor ommelitterne Karsten Landro og Ole "Bok" Petersen vil fortælle om de to havne. Derefter går turen til havne i Marstal, hvor der er rundvisning på Motorfabrikken Marstal.

Inge Halmø lover, at der stadig er åbent for tilmeldinger. I så fald skal man kontakte bestyrelsen hurtigst muligt.

Magiske gensyn: 110 tilmeldte til Ærøforeningens jubilæumsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce