Der er tale om "gamle" penge, når regeringen melder ud, at den har fundet 48 millioner til nedsættelse af færgetakster i år, siger Andreas Steenberg fra Radikale Venstre.

Regeringen afsætter i år 48 millioner kroner til nedsættelse af færgetaksterne, fremover bliver beløbet hævet til 95 millioner kroner.

Men de 48 millioner, som blev præsenteret i forgårs, blev fundet af den tidligere regering.

Af et skriftligt svar fra økonomi- og indenrigsministeriet til Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer i maj 2015 fremgår det, at der allerede dengang blev lagt 48 millioner kroner til side til nedsættelse af færgetakster.

- Initiativet finansieres med de 48 millioner kroner, der er til overs fra den ramme, der blev afsat med sidste års vækstpakke til reduktion af godstakster, står der i svaret.

Det er ifølge Andreas Steenberg (R), unfair præsentation fra regeringens side.

- Jeg spurgte regeringen for nogle uger siden, om det er nye eller gamle penge. Men det er jo bare vores penge, og så er det jo et meget lille beløb, de selv afsætter, siger Andreas Steenberg, som mener, at regeringen tager æren for de 48 millioner, der er en del af de penge, der skal gøre det billigere at rejse med færge.

- De prøver at få det til at se ud, som om de har sikret færgerne. Det er ikke en fair måde at gøre det på. Det er sådan noget, der er der skaber en dårlig politisk kultur. Nu vil jeg bede ministeren om et officielt svar, siger Andreas Steenberg.

Går ikke så meget op i de 48 millioner

Det har ikke været muligt for Fyns Amts Avis at få et entydigt svar fra social- og indenrigsministeren på, hvorfor samtlige partier bag de 48 millioner ikke er nævnt.

Det fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen (V) er medlem af Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer.

For ham er det vigtigst, at der nu er gang i processen med at sætte færgetaksterne ned, og ikke så meget hvor de 48 millioner kommer fra.

- Jeg er ikke klar over, om de lå der mere. Det har det forlydt, at de gjorde.

- Det fremgår af et svar fra økonomi- og indenrigsministeriet, at pengene blev lagt til side og skulle bruges på at sætte prisen ned på færgetakster. Så det er jo ikke penge, I selv har været ude og finde.

- Jeg går ikke så meget op i de 48 millioner. Det er et engangsbeløb, som bliver brugt på opstarten. Hovedbudskabet er, at vi i stedet for 85 fremover afsætter 95 millioner kroner til formålet. Dermed har vi taget det første skridt i retning af landevejsprincippet, siger Erling Bonnensen.Læs mere på Mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis torsdag

Mere om emnet

Se alle
6
Farvel fastland: De vil leve og dø på Ærø

Farvel fastland: De vil leve og dø på Ærø

Ærøpolitiker: På vej i Folketinget

Ærøpolitiker: På vej i Folketinget

10
Ugeavis: Sendt ud over rælingen

Ugeavis: Sendt ud over rælingen