Lokaldebat: Giv ærøboerne et miljøudvalg


Lokaldebat: Giv ærøboerne et miljøudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Agnete la Cour, Marstalvejen 19, Ommel, 5960 Marstal
Billede
Ærø. 

Under overskriften: 'Natur og miljø får altid den politiske sidsteplads' foreslår Metha Feddersen kommunalbestyrelsen (Fyns Amts Avis, 23/01), at den opretter et miljøudvalg med det formål at gavne miljø og natur i kommunen. Godt forslag! 92 af landets 98 kommuner har miljøudvalg. Hvorfor skal Ærø være én af de få undtagelser?

Før kommunalvalget gav politikere fra de fleste partier udtryk for deres bekymring for vandsituationen. På et tidspunkt blev der fundet rester over grænseværdien af sprøjtegiften chloridazon i halvdelen af Ærøs boringer. Kun ved at blande det forurenede vand med vand fra boringer med rent vand kom man under grænseværdien.

Hvad sker der p.t. på vandområdet? Efter valget har, mig bekendt, kun Jens Weiss (S) berørt emnet. Det skete i et læserbrev (Fyns Amts Avis 08/12/2017), hvor han på alle punkter forsøgte at holde politikerne fast på deres valgløfter. Tak for det Jens Weiss!

Oprettelse af et miljøudvalg ville kunne sikre miljøproblemerne en seriøs behandling og dertil vise os borgere, at politikerne tager vore bekymringer for miljø og natur alvorligt.

Kommunernes miljøudvalg behandler oftest andet end miljøet, hvilket fremgår af udvalgsnavne som 'Teknik- og Miljø-', 'Natur- og Miljø-', 'Klima- og Miljø-', eller 'Energi- og Miljøudvalget'. Solrød Kommune har et 'Økonomi-, Teknik- og Miljøudvalg'. Navnet indikerer, at både de økonomiske aspekter af sagerne og konsekvenser for natur og miljø behandles i dette udvalg. En god model for Ærø?

Lokaldebat: Giv ærøboerne et miljøudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce