Lokal opbakning til sauna for vinterbadere: - En renovering vil bevare det historiske hus for fremtiden

Det er det gamle BP-hus i baggrunden, der gerne skal have en sauna installeret. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Lokal opbakning til sauna for vinterbadere: - En renovering vil bevare det historiske hus for fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Ærøske Vinterbadere i Ærøskøbing kan ikke klage over den lokale opbakning til foreningens planer om renovering af det gamle hus på havnen, hvor de bader fra. Nu skal de bare vente på, om Realdanias Underværker også vil støtte projektet økonomisk.

Ærøskøbing: De Ærøske Vinterbadere søgte for nylig om støtte til foreningens baderum på havnen i Ærøskøbing gennem Realdanias projekt Underværker. Et af kravene for at komme i betragtning er, at der er lokal opbakning. Derfor skal man have mindst 200 støtter, det vil sige likes på beskrivelsen af projektet på Underværkers hjemmeside. Mindst 200 støtter sikrer, at projektet går videre til bedømmelsesudvalget, og med knap 400 likes er kravet mere end opfyldt.

Projektet har også samlet en del meget positive kommentarer, hvilket også vidner om lokal opbakning.

"Et gennemtænkt og godt argumenteret projekt, som i den grad fortjener støtte. De smukke men pt primitive forhold for vinterbaderne vil udvikle både bygningsarv, besøgende gæster (turister) samt det lokale kulturliv på Ærø," skriver Ulla Hauer, mens

Collette Havsteen-Mikkelsen kalder idéen "meget fremsynet".

"Hvis vi skal have flere tilflyttere til Ærø er det disse fritidsmuligheder som folk lægger vægt på," skriver hun.

Tidligere turistchef bakker op

Susanne Herbst er selv vinterbader i København - i et badehus med sauna, som blev til med hjælp fra fonde.

"Jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden nu, så I skal også have jeres sted. Mine vinterbadevenner har også været nede og set jeres sted...så skønt. Men I kan også tåle lidt mere hygge og luksus."

Også Ærøs tidligere turistchef, Carl Jørgen Heide, er positiv:

"BP-huset på havnen i Ærøskøbing fortjener en ny historie, et nyt liv som samlingssted for de ærøske vinterbadere, men med et perspektiv ud over dette. Dels vil en renovering bevare dette historiske hus for fremtiden, dels vil bedre faciliteter tiltrække flere vinterbadere, ikke blot lokale, men også turister på øen. Der er basis for vinterbaderfestival kombineret med kultur og gastronomi, der er basis for saunafællesskab og menneskelig varme, der er basis for at komme hinanden ved," skriver han.

Projektet, der har et budget på 662.500 kroner, indebærer renovering af selve huset og etablering af en sauna. Sidste uddelingsrunde i Underværker har frist den 15. februar. Derefter tager et bedømmelsesudvalg stilling til, hvilke projekter der skal støttes.

Lokal opbakning til sauna for vinterbadere: - En renovering vil bevare det historiske hus for fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce