Ærø: Julen står for døren, og med højtiden følger også julegudstjenester. I Rise Kirke er der søndag den 10. december julefamiliegudstjeneste klokken 14. På programmet er sangene fra krybbespillet fra tidligere år i kirken, og efter gudstjenesten er der sang og dans om juletræet i Rise Minihal.

Der er almindelige 2. søndag i advent-gudstjenester i kirkerne i Ærøskøbing (kl. 10), Marstal (kl. 10), Bregninge (kl. 10), Søby (kl. 16), Tranderup (kl. 19) og Ommel (kl. 19). I Marstal hedder det dog en "jazzgudstjenste", fremgår det af Kirkebladet Ærø.

I Bregninge Kirke er der derudover julegudstjeneste for store og små tirsdag den 12. december klokken 10.30. Bofællesskaberne Plantagevej og Østersøen, Ærøhuset, Pippihuset og dagplejerne inviteres alle til gudstjeneste med julesalmer og et overraskende besøg fra kirkens loft, skriver sognepræst Agnes Haugaard til avisen. Efter gudstjenesten er der julehygge med æbleskiver og risengrød, oplyser hun.

Samme dag, klokken 19.30, er der adventskoncert i Ærøskøbing Kirke. Ærøkoret med Karsten Hermansen i spidsen samt operasanger Edda Meyer underholder. (ando)

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.