Kreditorer vil have deres penge: Ærøslagterens bygninger sat til salg

For små 900.000 kroner kan man nu blive ejer af de 170 kvadratmeter, som indtil sidste år husede Ærøslagteren. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær

Kreditorer vil have deres penge: Ærøslagterens bygninger sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygningerne der husede den konkursramte Ærøslagteren er sat til slag via en ejendomsmægler. Det er ifølge kurator i boet Anders Bendtsen den sikreste måde at få flest penge ud af konkursboet på. Tvangsauktion er sidste udvej.

Dunkær: Det har ikke været nogen hemmelighed, at hvis man skulle have lyst til at prøve med tilværelsen som slagter på Ærø, så har der siden efteråret stået lokaler klar i Dunkær til de eventyrlystne.

Efter Ærøslagteren gik konkurs tilbage i oktober sidste år, og advokat Anders Bendtsen fra det københavnske advokatfirma Lind blev indsat som kurator, er jagten på at få så mange penge ud af konkursboet og tilbage til kreditorerne gået ind, og i den jagt er bygningerne på Dunkærgade 16, der husede slagteriet, nu blevet sat til salg via ejendomsmæglerfirmaet Estate.

Prisen for for de 170 kvadratmeter bygninger lyder på 898.000 kroner, men som det også hedder på sagen, når man finder den på nettet: "Bud søges".

Anders Bendtsen forklarer, at det er helt normal praksis i forbindelse med et konkursbo, hvor der er bygninger involveret, at man prøver at få et salg gennem de gængse kanaler.

- Det er den bedste vej at gå i et konkursbo. Det handler om, hvor man kan få den bedste pris. Alternativet er en tvangsauktion, og det giver ofte ikke nær så god en pris. Så det er absolut sidste vej. Men det er selvfølgelig sket efter en nøje drøftelse med panthaverne, for det er i bund og grund deres ejendom og dem, der får salgssummen.

Har tid til at lade den ligge

På billederne kan man se, at stort set alt inventar fra dengang, der stadig blev drevet slagteri, stadig står i bygningerne, men de følger altså ikke med i prisen, understreger Anders Bendtsen.

- Men kommer der en, der ønsker at drive det som slagteri og ikke bare som privat bolig, så indgår vi naturligvis i en dialog med dem, om de også kunne tænke sig at købe driftsinventaret. Men det tilhører jo også panthaver, så det er lidt "pærer og æbler" om man kan forhandle sig frem til en fornuftig pris, hvori inventaret også indgår, vurderer Anders Bendtsen.

Hvad skulle incitamentet til at købe det nu og ikke vente til en eventuel tvangsauktion, hvor man måske kan få det hele til en tiendedel af udbudsprisen, være?

- Arh, ligefrem en tiendedel bliver det næppe. Men forhåbentlig er der da nogen, der ikke har lyst til at vente, som kommer og køber det inden. Jeg synes, vi har et godt produkt her til en fornuftig pris, og sagen er den, at man ikke får lov til at købe den til en tiendedel på en tvangsauktion. For hvis det er dernede, buddene kommer til at ligge, så køber panthaverne den selv, og de har tid nok til at lade den ligge og finde den rigtige køber, siger kurator Anders Bendtsen.

Ved konkurserklæringen i oktober lød underskuddet i boet efter Ærøslagteren på 2,3 millioner kroner.

Kreditorer vil have deres penge: Ærøslagterens bygninger sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce