Tidligere ungdomsrådsformand på Ærø er valgt ind i den lokale konservative bestyrelse

Gennemsnitsalderen er faldet betragteligt i den konservative gruppe på Ærø.
Da gruppen konstituerede sig forleden, blev der nemlig plads i bestyrelsen til 20-årige Søren Degn Laxy.

- Jeg har altid syntes, lokalpolitik var spændende. I Folketinget mister man nemt overblik over det, der berører folk. Lokalpolitik har tiltalt mig mere, fordi man kommer ud til folk og varetager folks interesser på et helt andet plan.

- Derfor vil jeg gerne arbejde mere med det, siger Søren Degn Laxy, som dog endnu ikke har besluttet sig for, om han også vil være kandidat ved næste kommunalvalg.

Som tidligere formand for Ærø Ungdomsråd er hans mærkesager naturligt de unge.

- At øge fokus på, at de unge er vejen frem. Men også at få øen som helhed til at fungere. Jeg synes, det er utroligt, at Ærø kan have store konflikter på så lille et geografisk område. Det er vigtigt, at vi står sammen og ikke går op i petitesser.

Det partipolitiske er ikke så vigtigt for Søren Degn Laxy, de personlige relationer til Anders Johansson og Mads Boeberg Hansen har været vigtigere for valget.

En engageret mand

Den lokale formand Mads Boeberg Hansen, som med sine 38 år selv er en af de yngre i lokalpolitik, er glad for at have fået ungt selskab.

- Vi får et frisk ungt pust og en meget engageret mand. I dag er det ufatteligt svært at engagere unge mennesker i politisk arbejde, og så er det glædeligt, at en ung melder sig på banen og har lyst til at tage ansvar, siger formanden, som selv med sine 38 er en af de yngre lokalpolitikere.

Formanden fortæller, at man har spurgt Søren Degn Laxy direkte, om han havde lyst til at stille op.

- Han har været synlig i billedet rundt omkring, og det er noget vi har lagt mærke til.

Læs mere i Fyns Amts Avis tirsdag.

  • Af: