Konservativ milliondrøm punkteret: Borgmester maner til økonomisk forsigtighed

Borgmester Ole Wej Petersen (S) ser mange ting, Ærø Kommune kunne bruge de to gange ti millioner kroner på, og det er primært ting, han mener, der kan holde kommunen økonomisk oven vande. Foto: Katrine Becher Damkjær

Konservativ milliondrøm punkteret: Borgmester maner til økonomisk forsigtighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens de konservative drømmer stort om, hvad Ærø kan bruge to gange ti millioner kroner til, maner borgmester Ole Wej Petersen (S) til økonomisk tilbageholdenhed.

Ærø: Mens Det Konservative Folkeparti i sidste uge valgte at drømme stort med deres seks-punkts-ønskeliste for, hvad de kunne tænke sig at bruge de to gange ti millioner kroner, som Ærø med den nye finanslov er blevet tildelt i henholdsvis 2019 og 2020, er borgmester Ole Wej Petersen (S) ikke hoppet i det samme par spendérbukser.

- Vi er jo 15, der skal blive enige om, hvad pengene skal bruges til, og det er da også en fin lejlighed til at melde sine mærkesager ud. Jeg har bare et andet syn på, hvad vi burde gøre med pengene, sige Ole Wej Petersen.

- Vi har blandt andet Søby Havn, hvor staten gav os 75 millioner kroner, men der har vi lovet at yde bistand, og vi skylder dem 36 millioner, som ikke er finansieret. Får vi lov at låne dem, er det 1,8 millioner i renter og afdrag, vi taler om, og der kunne de penge, vi har fået i ekstra tilskud, måske gøre godt, vurderer borgmesteren, der også nævner en afhjælpning af boligmanglen i Marstal og den økonomiske usikkerhed, der er omkring SFO-byggeriet, som punkter, hvor man kunne bruge tilskuddet fornuftigt.

Et anden kommunal forpligtelse, der måske kunne gå hen og lægge beslag på nogle af pengene, er el-færgeprojektet, som - trods det, at det på papiret er tæt på målstregen - i borgmesterens optik godt kunne gå hen og kaste nok en uforudset udgift eller to af sig.

Flere demente

- Og så har vi en ny struktur på ældrområdet, hvor vi sådan set har pladser nok, men hvor flere og flere ældre har brug for en demensplads, og der er kapaciteten på vores demensplejehjem Søkilden ganske enkelt ikke stor nok. Så vi bliver nødt til at omdanne et andet af vores plejehjem til demensplejehjem, og det kommer til at koste i anlæg OG på driften, lyder det fra borgmesteren, som heller ikke mener, at Ærøs demografi og plads i toppen af listen over kommuner med flest borgere over 80 år pr. indbygger, vil gøre driften økonomisk nemmere i de kommende år.

- De her er kerneopgaver, vi har, og som vi bliver nødt til at løse, før vi ordner huller i vejene.

Så du mener ikke, det ekstra tilskud skal bruges på at skyde nye tiltag i gang, men i stedet til at polstre økonomien?

- Ja, vi har rigeligt med opgaver og forpligtelser. Og skal vi endelig bruge dem på noget, synes jeg, det skal være ting, der kan fremtidssikre vores økonomi. Det kan være energibesparende tiltag, bygningsrenovering eller afdrag på gæld.

Konservativ milliondrøm punkteret: Borgmester maner til økonomisk forsigtighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce