Koncert kommer også omkring Finn Henriques, Haydn og Brahms.

Søbygaard: Christina Bjørkøe har samlet en drømmetrio bestående af hende selv på klaveret og kollegerne Johannes Søe Hansen og Henrik Brendstrup på henholdsvis violin og cello. Trioen kan man høre på Søbygaard onsdag den 16. august klokken 19.30.

Ved aftenens koncert hædres de danske komponister Niels W. Gade og Fini Henriques for henholdsvis deres 200 års og 150 års fødselsdage. På programmet er også Johannes Brahms klavertrio i c-mol og Haydn´s klavertrio "Gypsy" i G-dur. Nogle af triolitteraturens mesterværker.

Christina Bjørkøe er elev af Anne Øland, som introducerede hende for Søbygaards Venner i 2008, hvor hun spillede med så stor succes at hun blev inviteret tilbage 2010 sammen med netop cellisten Henrik Brendstrup. Christina Bjørkøe har modtaget en række hædersbeviser. Blandt andet P2 prisen og Victor Borges Legat. Hun har indspillet samtlige Carl Nielsen klaverværker.

Johannes Søe Hansen er koncertmester i DR symfoniorkestret. Han har modtaget Den lille Sonningpris. Søe Hansens Holmboe CD-indspilning blev nomineret til årets udgivelse på P2. Han har tidligere besøgt Søbygaard og har turneret over det meste af verden med Copenhagen Classic Sekstet.

Henrik Brendstrup er elev af Erling Bløndal Bengtsson. Han er medlem af Chamber Orchestra of Europe. Brendstrup har fået Musikanmelderringens Kunstnerpris og er i dag en højt værdsat lærer ved Det jyske Musikkonservatorium.

Uddrag af koncerten opføres for ærøske børn på 3.-5.klassetrin torsdag klokken 10.

Koncerten onsdag aften optages af DR. /EXP