Weekenden over er der fuld gang i og omkring det gamle værft. Der bliver blandt andet mulighed for at besøge skonnerten Fylla, se knyttehåndværk fra hele verden, tage til kapsejlads eller bare få en pandekage eller en øl og vigtigst af alt hygge.

Ærøskøbing: Det summer af liv på Det Gamle Værft til lyden af kørende motorer og sømandsviser og til pandekageduft. Mennesker strømmer til og fra skonnerten Fylla, som holder åbent skib, og ud og ind af hallen, hvor knyttere fra både Danmark og det store udland udøver deres håndværk til knytte- og småbådsfestival på Det Gamle Værft.

Der er besøg fra både Holland, Frankrig, England og Tyskland af folk, som har taget deres macramé, som knytning kaldes, med til Ærøskøbing til det, som leder Christian Albertsen ikke er bange for at kalde en verdenssensation.

- Jeg har ikke hørt om en kombineret knytte- og og småbådsfestival før. Om ikke andet så er det nok den første knyttefestival herhjemme, og vi er meget glade for, at der er kommet så mange dygtige folk, siger han.

En, der har taget turen helt fra Paris på bastilledagen, er tidligere præsident i International Guild of Knot Tyers Antoine Leroy, og han er glad for at være på Ærø og vise frem og snakke med interesserede mennesker.

- Det er en flot start for Ærø, og det er altid dejligt at komme ud i verden med vores håndværk. Håndværket er en måde, hvorpå man kan samles om noget, selv om folk kommer fra vidt forskellige baggrunde, og jeg har virkelig mødt nogle fantastiske mennesker gennem rejser med foreningen, siger han.

Rundt på bordene er der udstilling og kreering af armbånd, kurve, figurer og andet knyttearbejde, samt det mere finmekaniske knipling, og ved et de borde sidder Jørgen Friis Christensen, som er tilknyttet Det Gamle Værft og kendt som knyttekongen. Her viser han sit imponerende arbejde, som blandt andet tæller den knyttede solhat, som gør det ud for knyttekongekrone.

Udenfor har nogle af jollerne lagt til nær Fylla, og der er flere på vej. Weekenden over er de en del af festlighederne, som både tæller fællesspisning, besøg af veteranbilklubben og kapsejlads med meget mere. 

- Vi har masser at byde på, og man skal komme forbi og hygge sig, synes jeg. Det er det, det handler om. Ikke al mulig tivoli og gøgl og gejl - bare hygge, inviterer Christian Albertsen.

  • fyens.dk