Ærøskøbing: Det er en verdensnyhed, der præsenteres på havnen i Ærøskøbing weekenden.

Christian Albertsen, daglig leder for Det Gamle Værft, er ikke bleg for at slå den maritime festival for knob og småbåde stort an, for ham bekendt er det første gang, der afholdes en international knytte- og småbådsfestival.

Knyttere - de såkaldte macraméfolk - fra Danmark, Holland, Tyskland, England og Frankrig vil give prøver på deres knyttefærdigheder fra fredag klokken 14, hvor festivalen åbner, og lørdag og søndag kan man se resultatet af deres anstrengelser.

Lørdag og søndag er der VM i smakkesejlads med start fra kogehuset, og der vil være både åbent skib på skonnerten Fylla, som ligger ved kaj foran værftet, og åbent værft, hvor man blandt andet kan se på gamle maskiner og motorer.

- Der vil være noget at kigge på. Der er sikkert mange ærøboer, der ikke har været her endnu, siger Christian Albertsen, som fortæller, at det er planen at holde festivalen med et skarpt fokus på den maritime kulturarv hver andet år. (ANDO)

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Områderedaktør, Øhavsredaktionen Langeland og Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.