Klubformand om presset haløkonomi: - En enkelt dag kan redde det hele

Rene Esbensen (t.v.) fortæller, at Kvik Søby klarer sig selvom de manglende skolebørn trykker økonomien. Her ses han sammen med Jan Ole Johansen, der er næstformand i klubben. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Klubformand om presset haløkonomi: - En enkelt dag kan redde det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om skolebørnene er forsvundet og Maaehallen er selvejende, så holder Kvik Søby skindet på næsen og forventer at komme ud af 2017 med et overskud på bundlinjen.

Søby: Nogle år er bedre end andre. Sådan er det bare i hal-branchen, og sådan er det også for idrætsforeningen Kvik Søby, som står for driften af Maaehallen.

- Vi er nok den hal på Ærø, som er hårdest ramt. Hallen er selvejende, og efter at skolebørnene forsvandt fra byen i 2012 på grund af skolesammenlægningen, er medlemstallet raslet ned. Jeg vil tro, at vi i dag har omkring 100 medlemmer, siger Rene Esbensen, der har været formand for Kvik Søby siden 2006.

Men på trods af det faldende medlemstal klarer foreningen sig og formår år efter år at komme ud med et nogenlunde regnskab.

- Nogle år er bedre end andre. I 2015 havde vi udgifter for 400.000 kroner og indtægter for 416.000 kroner. Så der kom vi ud med et overskud på cirka 20.000 kroner. I 2016 kom vi ud med et underskud, men det var, fordi vi skulle vedligeholde nogle ting på hallen. Vi fik sat nye døre i klubhuset, og der var også forskellige ting udenfor, som skulle ordnes, fortæller Rene Esbensen, der forventer, at Kvik Søby kommer ud af 2017 med et overskud.

- Vi havde et virkelig godt cykelløb i efteråret, hvor vi formåede at cykle 76.000 kroner ind på en time. Så en enkelt dag kan altså redde det hele, siger Rene Esbensen og fortæller, at byfesterne og installeringen af en ny varmepumpe også har haft betydning for klubbens økonomi.

- Vi har tidligere brugt mellem 150.000 og 200.000 kroner i varme om året. I 2006 hjalp Søby Værft os med at få installeret nogle varmepumper i hallen og det har mere end halveret vores varmeregning, siger Rene Esbensen.

I Maaehallen kan man gå til modelflyvning, klatring, volley, gymnastik, dart, badminton og ældregymnastik. Man kan også leje hallen på privat basis. Det koster 175 kroner i timen og der må maksimalt være 365 personer i hallen.

- Det er ikke længe siden, at vi lejede hallen ud til en 15 års fødselsdag. Der havde de hallen en hel weekend. Jeg kan ikke huske, hvad det kostede, siger Rene Esbensen.

Klubformand om presset haløkonomi: - En enkelt dag kan redde det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce