Det ser legende let ud, når Dorte Nissen, Marstal lægger Ærø-færgen til i Svendborg. Men i skibsførerens overblik og professionelle greb om joystick og håndtag til ror og i alt fire propeller for og agter ligger mere end 14 års erfaring fra kommandobroen på Ærøfærgernes m/f Marstal.

De første mange år sejlede færgen og Dorte Nissen på ruten Rudkøbing-Marstal. Den rute blev nedlagt sidste år. Sammen med søsterskibet Ærøskøbing betjener den tidligere Marstal-færge nu forbindelsen mellem Svendborg og Ærøskøbing. På hverdage lægger tvillingfærgerne til og fra i alt mere end en snes gange på Fyn og Ærø.

Når færgerne lægger til, er der næsten altid publikum på kajen, - enten ventende passagerer eller forbipasserende, der bare lige skal se, når "færgen kommer ind". Fra kajen kan de på kommandobroen skimte skibsføreren med de fire striber på skulderen føre færgen i havn.

Fyens.dk fik lov til at være med på kommandobroen og følge manøvrerne fra skibsførerens brovinge, da m/f Marstal lagde til i Svendborg med Dorte Nissen ved manøvregrejerne.

Mere om emnet

Se alle
Ærøfærgen: Strøm og vind var årsag til uheld

Ærøfærgen: Strøm og vind var årsag til uheld

4
Nyt hul i ærøsk færge

Nyt hul i ærøsk færge

3
Regning på vej til Ærøfærgerne

Regning på vej til Ærøfærgerne