I øjeblikket har Marstal Navigationsskole 12 kenyanske søfolk på skolebænken i kursusafdelingen. De skal uddannes i at blive instruktører, der skal arbejde på et nyt trænings- og uddannelsescenter i Kenya.

Marstal/Kenya: I disse dage knokler 12 kenyanere med simulatortræning og undervisning indenfor teknisk udstyr på Marstal Navigationsskole.

Kenyanerne ankom i sidste weekend og skal være på Ærø i fire uger, hvor de skal have en instruktøruddannelse, som de kan bruge, når de vender hjem til Kenya for at arbejde på et nyt trænings- og uddannelsescenter.

Grunden til, at de er havnet netop i Marstal, er fordi den kenyanske og danske flåde har indgået et samarbejde som blandt andet skal udmunde i det nye kenyanske trænings- og uddannelsescenter, som opfylder de internationale krav.

- Der er seks deltagere fra den kenyanske flåde og seks deltagere fra det civile maritime Kenya på kurset. De er alle sammen uddannet skibsfører og mange af dem har også en ph.d. De bliver trænet indenfor IMO's retningslinjer, og selvom de rejser tilbage til Kenya den 25. august ophører vores samarbejde ikke. I september sender vi en medarbejder til Kenya, som skal undervise i søredning og samtidig støtte de nye instruktører i deres nye rolle, fortæller Jeppe Carstensen, rektor fra Marstal Navigationsskole.

  • Af: