Når medlemmerne af hjertestarterforeningen rykker ud, har de svært ved at finde det rigtige hus. Der mangler simpelthen tydelige husnumre, siger formand Poul Sækmose.

Ærø: Hjertestarterforeningen på Ærø har et stort juleønske: At få flere husnumre på husene på Ærø, så foreningens medlemmer kan finde vej, når de blive kaldt ud til et hjertetilfælde. Det fortæller formand Poul Sækmose, som selv har oplevet at have svært ved at finde husnummeret på grund af ukrudt eller andet.

- Man kan ofte gå flere hundrede meter, fordi der er efeu groet ind over. En ambulance har lettere ved at finde rundt, end vi andre har. Jeg har en gang kørt rundt i Ommel, før jeg fandt et brugbart nummer, og så måtte jeg bakke tilbage for at finde det rigtige sted. Det var ved et hjertetilfælde for et halvt års tid siden, og det var midt om natten. Det er noget, som vi alle sammen har oplevet, hvor det kan være utroligt svært at finde husnumrene, fortæller Poul Sækmose.

Det eneste, man egentlig skal gøre, siger Poul Sækmose, er at købe et husnummer og sætte det op ud til vejen, så man kan se det. Og den tid, de frivillige med hjertestarterne kan spare, er livsvigtig, siger han.

- Det kan gøre, at vi kommer et minut eller to tidligere.

Nu formanden er i gang med at fortælle om julegaveønsker, har han et mere: flere medlemmer i Ærøskøbing.

- I den ene og den anden ende af øen har man været mere villige til at påtage sig den opgave. Vi vil gerne have fire-fem stykker mere i hvert fald. Det er ikke meningen, at det er folk fra Tranderup og Rise, der skal servicere Ærøskøbing, siger Poul Sækmose og oplyser, at der er et hjertestarterkursus på vej til foråret.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.