Den klare besked fra KL til Ærø Kommune er, at direktørstilling skal slås op. Første melding var en misforståelse.

Ærø Kommune bør slå den nyoprettede stilling som teknisk direktør op i et offentligt opslag.

Sådan lyder konklusionen i et notat, som KL har udarbejdet til Ærø Kommune, og som Fyns Amts Avis har fået aktindigt i.

Avisen har også fået aktindsigt i den korrespondance og rådgivning, der har været mellem KL og kommunen. Af et telefonnotat udarbejdet af en medarbejder i løn- og personaleafdelingen fremgår det, at den pågældende medarbejder den 9. december 2015 fik at vide, at stillingen kunne besættes uden opslag.

- Står ikke til diskussion

Ifølge notatet finder en ny samtale sted den 11. februar mellem den pågældende medarbejder og chefkonsulent i KL’s jura og EU kontor Niels Nørby Pedersen. Her får medarbejderen på samme spørgsmål et nyt svar:

- Principielt kan det være væsentlig vilkårsændring at få højere løn og øget stillingsansvar. Stillingen kan dog ikke besættes uden offentligt opslag.

Niels Nørby Pedersen uddyber over for avisen, at det, KL rådgiver om i den slags spørgsmål, er, at det er helt basal viden i forhold til opslagsregler.

- Det spørgsmål om opslag er ikke til diskussion. Der kan være gråzoner, men det her er ikke en gråzone, siger han og mener, at den første telefonsamtale må have resulteret i en misforståelse.

Fastholde eller droppe

Kommunaldirektør Lars Rud har ikke ønsket at udtale sig, men borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S) siger, at han har lært, at skriftlige svar er at foretrække i den slags sager, så man undgår usikkerhed.

- Hvad præcis, vi gør nu, vil jeg drøfte med økonomiudvalget. Vi skal tage stilling til, om vi skal fastholde og slå stillingen op, eller vi skal droppe det.

Hvad taler for at droppe det?

- Vi skal vurdere, om vi vil det nu, når tingene har et andet udgangspunkt, end da vi startede det. Den største hurdle er, at vi skal opslå stilligen, og dermed stiller vi Kirsten (Johansen, teknisk chef, red.) i en usikker situation. Det er det, der er det centrale.

Læs mere i Fyns Amts Avis torsdag.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Jobopslag eller ej: Ærø-politikere delte

Jobopslag eller ej: Ærø-politikere delte

4
Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig

Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig

Ærøs børnechef: - Jeg er ikke blevet beskyttet

Ærøs børnechef: - Jeg er ikke blevet beskyttet