Julenethandel: Brugsen i Søby og Marstal modtager flere pakker end nogensinde før

Uddeler i Dagligbrugsen i Søby, Karin Korup, fortæller, at brugsen oplevet et stigende antal GLS-pakker i julemåneden. Arkivfoto: Andrea Bisgaard

Julenethandel: Brugsen i Søby og Marstal modtager flere pakker end nogensinde før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Superbrugsen i Marstal melder om en pakkefremgang på cirka 30 procent. - Det startede allerede i november i år, fortæller kontoransat Joan Overlund. Også i Dagligbrugsen i Søby har man oplevet et mindre boom i antallet af pakker. Her er det antallet af GLS-pakker, der er steget.

Ærø: Ærøboerne sidder i stigende grad derhjemme bag tasterne, når julegaverne skal købes. Pakkeudleveringsstederne på Ærø oplever i disse uger en eksplosion i antallet af pakker. I Superbrugsen i Marstal, der formidler post og pakker for Post Nord, melder man om en pakkefremgang på cirka 30 procent.

- Det startede allerede i november i år, og jeg vil tro, at vi har oplevet en stigning på cirka 30 procent i år i forhold til sidste år, fortæller Joan Overlund, der er kontoransat i Superbrugsen.

Hun vil ikke ud med, hvor mange pakker Superbrugsen dagligt modtager og formidler videre, men det er ikke sjældent, at der bliver rullet to tårne med pakker ind i butikken om dagen.

- Så der er fyldt godt op på kontoret i øjeblikket. Heldigvis er folk hurtige til at hente deres pakker, og det skal de have ros for, siger Joan Overlund.

Det er i øvrigt ingen overskudsforretning for Superbrugsen at drive posthus, hvilket da også kom frem under Superbrugsens årsmøde i foråret. Her fortalte brugsuddeler Hardy Overlund, at Superbrugsens udgifter ved at drive posthus ligger på cirka 200.000 kroner om året.

- Vi får fire kroner for at udlevere en pakke, men vi bliver nødt til at have det stående på kontoret. Så personalet skal ind og have fat i dem der, og det tager vel omkring fem minutter hver gang, og det koster jo nogle penge i timen i løn, forklarede han dengang til avisen.

Også flere pakker i Søby

I Dagligbrugsen i Søby mærker man også en fremgang i antallet af pakker, dog ikke i samme kaliber som hos Superbrugsen eller i Klædeskabet i Marstal.

Dagligbrugsen har både et samarbejde med Post Nord og GLS.

- Vi kan mærke en lille fremgang i antallet af pakker fra GLS. Antallet af Post Nord-pakkerne er nogenlunde det samme som sidste år, fortæller uddeler Karin Korup.

- Vi havde især travlt efter black friday. Der fik vi virkelig mange pakker, siger hun.

Det vides ikke helt nøjagtigt, hvor mange pakker der er sendt til Ærø i løbet af december.

Post Nord oplyser, at pakkemængden på Ærø i december er på 10-15 procent flere i forhold til sidste år. Og på årets største pakkedag, som var tirsdag den 19. december, var pakkemængden fra Post Nord til ærøboerne dobbelt så stor som på en almindelig dag.

Marianne Møller Jensen, der sidder i Manager Customer Service hos GLS Denmark A/S i Kolding, siger også, at pakkemængden til Ærø vokser.

- Vi har generelt dobbelt så mange pakker i vores system i forhold til sidste år, skriver hun i en mail til avisen.

Julenethandel: Brugsen i Søby og Marstal modtager flere pakker end nogensinde før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce