Julehjælp: Marstal Navigationsskole får tilskud på en million kroner

En stor julegave er landet foran Marstal Navigationsskole. Arkivfoto: Anders C. Østerby

Julehjælp: Marstal Navigationsskole får tilskud på en million kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marstal Navigationsskole har fået et ektraordinært tilskud på en million kroner fra Uddannelses- og forskningsministeriet. Det vækker glæde på skolen og hos fynske politikere.

Marstal: Nogle julegaver bliver delt ud tidligt i år. En af de større er netop tilfaldet Marstal Navigationsskole, som har fået en million kroner i et ekstraordinært tilskud fra Uddannelses- og forskningsministeriet "på grund af skolens særligt vanskelige økonomiske situation". Det fremgår af en mail, som uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) har sendt til en række politikere.

Det var en tilfreds rektor Jeppe Carstensen, Fyns Amts Avis fangede tirsdag eftermiddag.

- Det er svært ikke at være glade over det. Vi er meget tilfredse. Vi har arbejdet meget med at få økonomien på plads, og vi havde forventet et resultat på lige ud nul for 2017, og det betyder, at vi får et overskud på en million. Det forbedrer vores likviditet og betyder, at vi får noget mere spillerum. Organisationen har været kørt ret langt ned. Vi har kørt med underskud, så vi har haft fokus på at skabe et nul, som ville være en sejr. Nu får vi noget kapital, der skaber råderum, og det er væsentligt, siger han.

I mailen, som Fyns Amts Avis har set, skriver Søren Pind blandt andet:

- Navigationsskolen har haft faldende indtægter de seneste år som følge af et faldende antal ansøgere og kursusdeltagere. Skolen har arbejdet på at trimme økonomien og er i gang med at indgå samarbejdsaftale med de øvrige maritime uddannelsesinstitutioner i regionen med henblik på at udnytte ressourcerne bedre samt styrke kapaciteten i forhold til kursus- og uddannelsesaktiviteter. Det er min forventning, at det ekstraordinære tilskud kan give navigationsskolen lidt ekstra råderum.

Erling Bonnesen (V) er en af de politikere, som fik mailen fra Søren Pind, fordi han gennem længere tid har arbejdet for en forbedring af vilkårene for navigationsskolen. Ifølge ham har skolen blandt andet været udfordret på grund af begrænsninger i, hvor mange elever skolen kunne optage.

- Jeg har været i dialog med ministeren og gjort opmærksom på, at det var uheldigt, at de i Marstal var blevet beskåret, siger Erling Bonnesen, som derfor nu er meget tilfreds med meldingen fra Søren Pind.

- Jeg har besøgt skolen og fulgt den, og det er min klare holdning, at det er en veldrevet skole, og jeg vil gerne slå et slag for, at de kan få lov til at være der, siger han.  

Også folketingsmedlem Anders Johansson (K) har været i tæt dialog med både skole og minister, og han kalder den en glædens dag.

- Først og fremmest retter det op på en urimelig forskelsbehandling, da Skagen Skipperskole fik et stort beløb på finansloven sidste år. Rent økonomisk har skolen store udfordringer, så det er en stor hjælp og en god julegave, siger han.

Julehjælp: Marstal Navigationsskole får tilskud på en million kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce