Julegave til afvist asylansøger: Hameds sag genoptages, og han kan blive på Ærø

Hamed Rezaii får nu alligevel måske lov til at blive i Danmark. Arkivfoto: Anders C. Østerby

Julegave til afvist asylansøger: Hameds sag genoptages, og han kan blive på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afghanske Hamed Rezaii kan ånde lettet op og skal ikke rejse ud af landet i denne omgang, da Udlændingestyrelsen har valgt at genoptage hans ansøgning om asyl.

Ærø: Den unge afghanske asylansøger Hamed Rezaii, som i oktober fik afslag på asyl, får nu sin sag genoptaget. Det skriver Udlændingestyrelsen i et brev til Hamed Rezaiis advokat. Samtidig er der "opsættende virkning på udrejsefristen", som styrelsen skriver i brevet, som Fyns Amts Avis har set, og det betyder, at Hamed Rezaii kan blive på Ærø hos sin danske familie, mens han venter på en afgørelse.

Nyheden har vakt glæde og lettelse hos den unge asylansøger og familien Kjelsmark, hvor han bor.

- Det er en god julegave at få. Nu kan vi slappe af. Nu skal vi bare vente, siger Rita Kjelsmark.

Ifølge Rita Kjelsmark er det blandt andet nye oplysninger i Hamed Rezaiis helbredssituation, som er fremkommet i en psykolograpport, der har fået Udlændingestyrelsen til at genoptage sagen. Hamed, som under flugten fra Iran mistede kontakten til sine forældre, som frygtes omkommet, har været til en flere timer lang test og samtale, og psykologens rapport, som avisen har set, slår fast, at Hamed lider af svær grad af posttraumatisk belastningseaktion (PTSD) og desuden panikangst og depressive symptomer.

Tager mange år at komme sig

Psykolog Peter Bech vurderer i sin rapport, at "der kan være betydelig risiko for, at PTSD og de dertil knyttede symptomer vil forværres yderligere." Den vurdering er Rita Kjelsmark enig i.

- Hvis han nogensinde kommer sig over det, vil det tage mange år. Han fik det heldigvis rigtig dårligt hos psykologen, så han også kunne se, hvordan han reagerer i pressede situationer, fortæller Rita Kjelsmark, som sammen med sin mand, Per, havde fået lov til at være med hos psykologen under den fire timer lange undersøgelse.

Rita Kjelsmark rejste pengene til psykolograpporten gennem bidrag fra kendte og ukendte mennesker, også fra udlandet, og hun fik samlet 1100 underskrifter for Hameds sag. Hun tror nu på en lykkelig udgang for Hamed og er taknemmelig for al den hjælp, hun har fået.

- Vi har fundet ud af, at det hjælper at gøre noget, siger hun og tilføjer i samme åndedrag:

- Men jeg kan ikke lade være med at tænke på dem, der ikke har nogen til at hjælpe sig.

Julegave til afvist asylansøger: Hameds sag genoptages, og han kan blive på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce