Ærøs lokalpolitikere er delte i spørgsmålet om den direktørforfremmelse som eksperter finder i strid med reglerne

I gårsdagens avis kaldte to eksperter den planlagte udnævnelse af teknisk chef Kirsten Johansen til direktør for ulovlig. Stillingen, som er en nyoprettet stilling som direktør for erhverv, plan og teknik i Ærø Kommune, skulle have været slået op, mener de.

Vi har bedt medlemmerne af Ærøs kommunalbestyrelse forholde sig til vurderingen, og meningerne er delte.

Nogle mener, kommunen sagtens kan fortsætte som planlagt, selv hvis beslutningen er ulovlig ifølge eksperterne.

- Egentlig har jeg ikke noget problem med processen. Jeg synes det er ærgerligt, hvis vi skal til at lave en helt masse om af den grund, siger for eksempel Søren Vestergaard (P).

- Bekymrende, hvis rådgivning er forkert

Karin Thumilaire (A) er af samme holdning og synes, at kommunalbestyrelsen traf den rette beslutning, da de godkendte at udnævne Kirsten Johansen som teknisk direktør uden at slå stillingen op.

- Det ville være spild af tid for alle de mennesker, som skulle gøre sig umage med at søge stillingen, når vi på forhånd godt vidste, hvem der skulle have den, siger hun.

Andre vil afvente den endelige skriftlige vurdering fra Kommunernes Landsforening (KL), og hvis den lægger sig op ad eksperternes, mener de, at man skal slå stillingen op.

- Sådan er det bare. Som udgangspunkt er det sundt at slå stillinger op for kunne få en rigtig kvalificeret person. Det er Kirsten også, men måske var der en, der havde en stærkere profil, siger Mads Boeberg Hansen (K), som også siger, at ”KL har en udfordring”, hvis det viser sig, at kommunen har fået forkert rådgivning.

Det samme siger Carl Jørgen Heide (P).

- Det er forbavsende, at den rådgivning, vi har fået, ser ud til ikke at være korrekt. Det er bekymrende, hvis vi som kommune får en rådgivning, der viser sig ikke at passe.

Efterlyser juridisk rådgiver

Det ønsker Inga Blom Thomas ikke at forholde sig til.

- Jeg har ikke set det (rådgivningen, red.). Så er det svært at forholde sig til.

Anders Johansson (K) mener, at stillingen bør slås op, blot fordi der nu er sået tvivl om lovligheden. Samtidig mener han, at situationen kunne have været undgået, hvis kommunen havde haft en intern juridisk konsulent.

- Vi har tidligere haft en juridisk rådgivning i kommunen. Det har vi ikke længere, og det er det, der gentagne gange har bragt os i en uheldig situation, siger han og nævner kritikken af de dobbeltlukkede døre som eksempel.

- Og kvaliteten i sagsfremstillingen kunne være højere, hvis vi havde højere viden internt i huset. Generelt kunne det løfte det juridiske niveau, så vi undgår at bringe os i den slags situationer, siger Anders Johansson og foreslår at sætte penge af til en jurist, næste gang der skal forhandles budget.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag.

  • Af:

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis' Ærøredaktion. Har forladt Nørrebro for at dække ø-livet for en stund. Skriver om sømænd, tilflyttere og porcelænsisbjørne. Uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole med praktiktid hos Dagbladet Information.

Mere om emnet

Se alle
1
KL om chefreform: - Slå stillingen op

KL om chefreform: - Slå stillingen op

4
Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig

Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig

Ærøs børnechef: - Jeg er ikke blevet beskyttet

Ærøs børnechef: - Jeg er ikke blevet beskyttet