Vægtløftning giver større musker og bedre humør, og det er noget som krigsveteranen Jesper Lau Petersen sætter stor pris på. Foto: Andrea Bisgaard

Jesper var vidne til massakren i Dvor: De uhyggelige oplevelser holdes på afstand med hård træning

Da 49-årige Jesper Lau Petersen i 2005 fik en svær rygskade, dukkede krigstraumerne fra Balkan-krigen op igen. Nu har han lært at kontrollere traumerne med hård træning og snak med vennerne.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Blå Bog
Jesper Lau Petersen, 49 år og bosat i Marstal. Født på Sjælland, men flyttede som 8-årig til Ærø, hvor hans far kom fra.Uddannet smed og blikkenslager hos "Niels i Bondebyen" og har arbejdet som sådan i nogle år. Senere blev han ansat som tækkemand hos Niels Nygaard.

I 1995 blev han udstationeret som FN-soldat i Dvor i Krajina-området i Eksjugoslavien. Efter hjemkomsten fik han job på hærens kampskole i Oksbøl. På grund af en rygskade er han blevet førtidspensionist.

Gift med Christina Lau Petersen, som han har to børn med.
Aktiv sommer på Ærø
Fyns Amts Avis' Ærø-redaktion sætter i denne tid fokus på nogle af de mange ærøboer, der lever et aktivt liv med sport. Vi forsøger at finde ud af, hvad der driver dem, og hvad de får ud af at dyrke deres sport - udover at det giver motion. Har du nogle motionsvaner, som du gerne vil dele med andre, så kontakt redaktionen på: aeroe@faa.dk / 63452190.