Ærø Irish Festival løber af stabelen i Marstal denne weekend, og hovednavnet Johnny Logan giver koncert fredag aften. Der er stadig billetter at få, siger arrangør.

Marstal: "Er det Dublin eller Marstal vi er havnet i," vil nogle nok spørge sig selv om, hvis de kommer til Marstal i weekenden.

Fredag, lørdag og søndag afholdes der nemlig Ærø Irish Festival i sømændenes by, og der er lagt op til nogle festlige dage med masser af irsk musik og dans.

Festivalen lægger fredag aften ud med en koncert med Johnny Logan, der, som mange nok allerede ved, flere gange har vundet det internationale melodi grandprix for Irland. Koncerten foregår på Ebbes Bådebyggeri, og selvom mange af billetterne allerede er revet væk, vil det stadig være muligt at købe billet i døren, fortæller Martin Foley, der er medarrangør af festivalen.

- Koncerten begynder klokken 20, og man kan godt købe billet i døren, hvis man beslutter sig i sidste øjeblik, siger han.

Inden koncerten er der spisning og billetter dertil kan købes i Superbrugsen i Marstal.

Men det er ikke kun Johnny Logan, der kommer til at være dette års trækplaster, fortæller Martin Foley.

- Festivalen bliver dobbelt så stor i år i forhold til sidste år. Der er rigtig mange arrangementer, og de kommer til at foregå både på Ebbes Bådebyggeri, men også i resten af byen. 18 musikere fra Irland bliver fløjet ind, og der kommer til at være masser af irsk musik, sean-nós dans (en gammel irsk dansetradition, red.) og riverdans, siger Martin Foley.

Marstal har tidligere haft irsk festival, men arrangementerne stoppede for ni år siden, fordi Martin Foley fik problemer med ryggen. Nu er han imidlertid klar igen og har denne gang en forening bag sig til at bakke op om festivalen.

- Der er rigtig mange gode folk i foreningen, og det er jeg glad for, siger Martin Foley.

Da den irske festival blev genoplivet i 2016 var det også med Johnny Logan som hovednavn, og Martin Foley forklarer, at grunden til at Mr. Logan spiller igen i år, er fordi ærøboerne ønskede at høre ham igen.

- Næste år kommer han ikke. Vi har allerede lagt programmet for næste år, og der kan jeg afsløre, at et af hovednavnene bliver The Kilkennys, fortæller Martin Foley, der ejer pubben Foley's i Marstal.

Som noget nyt er der søndag jamsession med mange af musikerne - dog ikke med Johnny Logan, som allerede forlader Ærø lørdag morgen, da han skal give koncert i Finland lørdag aften.

  • Af: