Kurt Andersen er en af de mange indstillede til Den Sydfynske Initiativpris, som uddeles 2. februar.

Ærø: Løbsarrangør Kurt Andersen, Marstal, er en af de indstillede til Den Sydfynske Initiativpris, som Fyns Amts Avis uddeler på avisens fødselsdag den 2. februar. Det er Christian Kjems, som har indstillet Kurt Andersen for hans mangeårige frivillige arbejde for løbemiljøet på Ærø.

- Kurt er initiativtager til og primus motor i afholdelsen af Multimaraton Ærø der i år afholdes for 13. gang. Løbet er DGI-certificeret og trækker løbere til fra hele landet. Derudover afholder Kurt forskellige Cannonball Maraton på Øhavsstien, børne- og familieløb på Ærø, og her i 2018 også et ultraløb på 66 km Øhavsstien hele Ærø rundt. Kurt Andersens indsats som løbsarrangør trækker mange løbeentusiaster til Ærø, som vel og mærke tager hjem med en positiv oplevelse af både løbsarrangementet og den ærøske ramme, skriver Christian Kjems blandt andet i sin indstilling.

- Kurt er, ud over at være en driftig løbsarrangør, en samlende og drivende kraft i løbemiljøet på Ærø hvor han med sin smittende energi og gode humør har en stor betydning, fortsætter han.

Kurt Andersen selv bliver mildest talt overrasket over at høre indstillingen læst op.

- Jeg er da helt rystet over de pæne ord, Christian skriver. Det er jeg da lidt rørt over, det kommer helt bag på mig. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, siger en mundlam Kurt Andersen, som dog minder om, at konkurrencen til initiativprisen er hård.

- Det er et stærkt felt, og jeg gør det jo bare for sjov, siger han.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Se dem alle her: 78 indstillinger af prisværdige sydfynske initiativer

Se dem alle her: 78 indstillinger af prisværdige sydfynske initiativer

Ultraløb 66 km Ærø rundt: Manglende skilte får arrangør til at frygte for sit løb

Ultraløb 66 km Ærø rundt: Manglende skilte får arrangør til at frygte for sit løb

Et år efter køb af fabrik: Motordamer indstillet til initiativpris

Et år efter køb af fabrik: Motordamer indstillet til initiativpris