Efter et års arbejde er det ikke lykkedes at rejse penge til udvidelse af Søby Havn. Men folkene bag projektet kæmper videre

Optimismen var stor, da folkene bag en ønsket udvidelse af Søby Havn i foråret 2015 hyrede et kommunikations- og lobbyistbureau til at bane vej til de godt 220 millioner kroner, udvidelsen vil koste.

I dag, et år senere, er det dog endnu ikke lykkedes at få politiske tilsagn om økonomisk støtte til projektet, men formand for Søby Havn Kaj Andersen tror på projektet.

- Vi har henvendt os til mange politikere og ordførere for transport og erhverv. Alle partier har været inde i billedet, men desværre er der ikke nogen forskel i forhold til økonomien, siger Kaj Andersen og tilføjer, at det stadig er en del af strategien.

Prøver at gøre det billigere

- Vi vil have fat i flere politikere og fortsætter med at besøge dem for at se, om vi kan få et ben indenfor og eventuelt få noget fra staten, siger han.

Ifølge Kaj Andersen har flere christiansborgpolitikere desuden rådet Søby Havn til at se på, om planerne kan realiseres for et lavere beløb.

Det arbejdes der derfor også på i øjeblikket.

- De har spurgt, om vi kan få projektet ned under 200 millioner. Når de siger det, må vi jo også se på, om det kan lade sig gøre, siger han.
Glad for opbakningen

Bliver ved med at presse på

Andenviceborgmester på Ærø Anders Johansson (K) har siddet i den styregruppe, der har været med til at sætte gang i de store havneplaner.

Styregruppen er sidenhen nedlagt, og benarbejdet lagt over på Søby Havn og projektkoordinator Rico Boye Jensen.

Tidligere på året var Anders Johansson for sin partifælle Mai Mercado. I den forbindelse har han foralt sine øvrige politiske kollegaer om projektet, og det vil han blive ved med.

- Der har været en masse positive røster fra forskellige folketingspolitikere, der har været ude og se projektet. Men der ikke været nogle konkrete tal på bordet, desværre, siger han.
Alligevel er christiansborgpolitikernes positive tilkendegivelser skridt i den rigtige retning, mener han.

- Jeg kunne godt have ønsket mig, at man havde været mere konkrete i sine udmeldinger. Men bare det at der er bred politisk opbakning til projektet, er vigtigt. Vi må blive ved med at presse på, siger han.