Hyggelig julebog på gaden

"Den lille decemberbog" indeholder fire julesange, fire julehistorier og fire julehjerteskabeloner. Foto: Andrea Bisgaard

Hyggelig julebog på gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karsten Hermansen, organist i Marstal Kirke, har udgivet "Den lille decemberbog" som indeholder fire "hjemmelavede" julesange, fire "hjemmeskrevne" julehistorie og fire "hjemmetegnede" julehjerteskabeloner. Bogen kan erhverves for 50 kroner hos Creutz og Ø-Bolcher.

Ærø: Med hjælp fra Kristian Humaidan og Ole Finnerup har Karsten Hermansen, organist i Marstal Kirke, begået en hyggelig lille julebog, som kan købes hos Creutz og Ø-Bolcher. 

Bogen indeholder fire julesange (tre er skrevet og komponeret af Karsten Hermansen og en er skrevet og komponeret af Kristian Humaidan), fire julehistorier (to kommer fra Karsten Hermansens pen og to er skrevet af Ole Finnerup) samt fire julehjerteskabeloner, som alle er tegnet af Karsten Hermansen.

Karsten Hermansen fik ideen til den lille julebog, fordi han sad inde med nogle julesange, som han havde skrevet til DR's julesangskonkurrence i 2014, og som han synes bare lå og samlede støv i skuffen derhjemme. I en mail til avisen forklarer han således:

- Baggrunden for bogen er, at jeg havde en lille drøm om at få spredt min julesang fra finalen i DR's julesangskonkurrence i 2014 til lidt flere mennesker. Der er jo ikke meget fornøjelse ved at have lavet en sang, som ingen kender eller bruger. Det var det, som satte mig i gang. Jeg havde imidlertid tænkt, at sangen skulle lægges ud på internettet, og det talte jeg med Kristian Humaidan om. Han syntes, at det var udmærket at slå et slag for julesangen, men Youtube og internet var ikke stedet alene, for så ville den blive lige så hurtigt glemt igen. Han syntes, at der skulle laves et lille hæfte, og vi nåede frem til, at der skulle være fire sange svarende til de fire adventssøndage, forklarer Karsten Hermansen i sin mail og fortsætter:

- "Men hvad gør man ellers i adventstiden," spurgte Kristian så og svarede selv: "Man skal høre en historie." Det betød, at der blev brug for fire korte historier egnet til oplæsning og som efter forskellige forsøg i flere retninger endte med fire julehistorier med lidt sandhed i, men mest fri fantasi. Midt i planlægningen kom jeg så i tanke om, at der også skulle være en aktivitet, som alle kunne deltage i på tværs af alder. Derfor kom der også fire julehjerteskabeloner med. Men hvordan så med Youtube? Jo, der kom sangene også hen, så man kan synge dem med klaverakkompagnement eller høre dem sungne. Ellers er de jo umulige at lære for ikke node-kyndige, skriver Karsten Hermansen i sin mail og afslutter:

 - Hvem retter bogen sig så mod? Den retter sig mod alle, der kan lide en julehistorie, og som er med på at prøve lidt nyt, hvad angår sange og papirklip. Bogen kan bruges over alt, men målgruppen er dog ikke småbørnsfamilier.

Udover "Den lille decemberbog" er Karsten Hermansen også aktuel med en årskalender for 2018, som han har lavet i samarbejde med sin gamle klasselærerinde Else Munkholm. Karsten har lavet papirklip og Else har malet akvareller. Kalenderen kan blandt andet købes på Marstal Søfartsmuseum.

Hyggelig julebog på gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce