Hvid januar: Ærø Kommune opfordrer til en måned uden alkohol

Gør januar til alkoholfri måned, opfordrer Sundhedsstyrelsens kampgane ?hvid januar?. Arkivfoto: Iris/Scanpix

Hvid januar: Ærø Kommune opfordrer til en måned uden alkohol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I samarbejde med Sundhedsstyrelsen sætter Ærø Kommune med kampagen "hvid januar" fokus på folkesundheden ved at opfordre borgere til at gøre januar til alkoholfri måned.

Ærø/Danmark: Mens julen for mange er ensbetydende med en overflod af mad og alkohol, er januar ofte forbundet med slankekur og udsalg. Sundhedsstyrelsen ser derfor sit snit til at starte en ny tendens kaldet "hvid januar", og lægger op til en alkoholfri måned. Målet er at forbedre folkesundheden landet over.

Tendensen når også til Ærø, hvor kommunen bakker op om "hvid januar".

- Vi støtter kampagnen for at sætte fokus på at ændre vaner - men det skal være på en måde, så man ikke føler sig slået i hovedet, siger Pernille Rønn Bolding, der er sundhedskoordinator i Ærø Kommune.

Kampagnen går ud på at opfordre borgere til at have en måned helt uden alkohol. Altså ingen vin, ingen øl og ingen spiritus i en måned for at bryde vanen og mærke en forskel på vægten, energiniveauet og ikke mindst pengepungen.

Ifølge sundhedskoordinatoren passer kampagnen ind i de områder, som Ærø Kommune i forvejen sætter fokus på - ikke bare i januar.

- Det er helt sikkert noget, vi har fokus på. Det er jo en del af kram-faktorerne, som handler om kost, rygning, alkohol og motion, som vi fokuserer meget på, fordi det er områder, der påvirker folks sundhed og generel livskvalitet rigtig meget. Så hvis man kan skære ned på alkoholen, så forbedrer det også sundhedstilstanden generelt, siger Pernille Rønn Bolding.

Gode råd
Kampagnen "hvid januar" kommer blandt andet med følgende råd:- Skriv en liste med dine gode grunde til, hvorfor du vil drikke mindre

- Tænk over, hvornår det er svært, og hvornår det er nemt at droppe alkoholen

- Hav ikke alkohol derhjemme - eller sæt det langt væk, så du ikke bliver fristet

- Drik noget andet, fx alkoholfri øl eller vin, smoothies, juice eller kaffe

- Gør noget andet end det du plejer - gå en tur eller ring til en ven

Hvid januar: Ærø Kommune opfordrer til en måned uden alkohol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce