Hvad skal der ske på Marstal Havn?: Arbejdsgruppe vil skabe linje for iværksætteri

Flydedokken er en af de særlige kendetegn for Marstal Havn. Hvad skal der ske, når den forsvinder? Det er der allerede forskellige bud på. Foto: Daniel Kofoed.

Hvad skal der ske på Marstal Havn?: Arbejdsgruppe vil skabe linje for iværksætteri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af de tre arbejdsgrupper, der arbejder med at udvikle Marstal Havn, vil skabe en tænketank, en iværksætterlinje og styrke kulturlivet i Marstal. Det skriver gruppen i et notat. En anden arbejdsgruppe er ved at undersøge, hvad det koster at sætte beddingerne i stand.

Marstal: Marstal Havn er i udvikling - ikke i afvikling.

Sådan indledes et notat om fremtiden for Marstal Havn forfattet af en af de tre arbejdsgrupper, som blev nedsat efter nyheden om, at Marstal Værfts flydedok skulle flyttes, og at værftet ville lukke ned for stort set alle aktiviteter på havnen.

Arbejdsgruppen, som har døbt sig selv Duc d'albe Initiativet, opkaldt efter den konstruktion af træpæle, som bruges til fortøjning i et havnebassin, skriver videre i notatet, som gruppen har sendt til avisen, at gruppens mål er "at bistå med overblik og tovholderi vedrørende udviklingen af Marstal Havn. Gruppens arbejde og initiativer vil hovedsageligt bestå i at udvikle erhvervsfremmende tiltag og aktiviteter vedrørende Marstal Havn."

Gruppen har tre fokusområder, skriver den. For det første at skabe en tænketank der skal "skabe synergi mellem politikere, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner". For det andet at styrke maritimt iværksætteri i Marstal og på Ærø, blandt andet vedat skabe en linje for iværksætteri, der strækker sig fra grundskole over HF Søfart til Navigationsskolen. For det tredje vil gruppen styrke kulturlivet i Marstal ved at gøre havnen til det naturlige samlingspunkt. 

Gruppen, som blev nedsat på et møde den 7. september, består af Jeppe Carstensen, rektor for Marstal Navigationsskole, Henning Møller, næstformand i Ærø Turist- og Erhvervsforening, Louise Motzfeldt, CEO, Maraship Crewing, Henrik Schlotfeldt, skibsfører, Ærøfærgerne, Lone Søndergaard, Julie Skaar og Nina Rydahl Andersen, Motorfabrikken Marstal. 

Duc d'albe Initiativet slutter notatet med at invitere Ærøs nye turist- og erhvervsdirektør, Chris Hammeken, til gruppens næste møde 19. februar på Marstal Navigationsskole.

Flydedok flyttes i det nye år

Flydedokken er i øvrigt stadig ikke flyttet, selv om det oprindeligt var planen, at den skulle flyttes til august. Driftleder på Marstal Værft Poul Sækmose forklarer, at det lige nu primært er vejret, der afgør, hvornår den flyttes.

- Vi skal have to dage med stabilt vejr, fordi vi skal hele vejen rundt om Langeland, siger han og tilføjer, at værftet faktisk stadig har skibe i dokken.

- I sidste uge havde vi endda to skibe inde, men vi leder efter et hul, hvor vi kan flytte den. Men jeg forestiller mig, at vi kommer et godt stykke ind i januar.

Poul Sækmose, som også er en del af den flok, der arbejder med udviklingen af Marstal Havn, oplyser i øvrigt, at hans arbejdsgruppehavde møde i onsdags og "barsler med at få sat tal på, hvad det koster at sætte beddingerne i stand." Også den gruppe ønsker et møde med den nye turist- og erhvervsdirektør i løbet af kort tid, fortæller Poul Sækmose.

Hvad skal der ske på Marstal Havn?: Arbejdsgruppe vil skabe linje for iværksætteri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce