Hjælp din ø: Unge søges til problemknuserdøgn på Ærø

Et hackathon er en kreativ innovationsforløb, hvor man mødes for at få nye idéer på eksisterende problemer. Billedet er fra et TV2-hackathon på Posten i Odense. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Hjælp din ø: Unge søges til problemknuserdøgn på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdomsarrangement skal generere nye ideer og give friske perspektiver på Ærøs udfordringer.

Marstal: Motorfabrikken Marstal holder 23.- 24. august Danmarks første lokalsamfundshackathon. Et hackathon er et format, som er kendt fra universitetsverdenen, hvor en gruppe studerende har et døgn til at løse en række problemer typisk for et firma, som dernæst udlodder en præmie til den bedste idé.

Det fremgår af en pressemeddelelse, hvori det uddybes, at deltagerne skal være 50 unge ærøboer mellem 20 og 30 år, som enten er født og opvokset på øen, og senere flyttet væk, eller har taget turen den anden vej.

Problemerne eller udfordringerne, som det hedder på moderne dansk, bliver stillet af Ærø Turist- & Erhvervsforening og Ærø Kommune.

Deltagerne bliver klædt på med statistik, cases og inspirationshistorier fra ind- og udland. Og så skal de bare give los og tænke kreativt, lyder parolen.

Kårer en vinderidé

Til sidst pitcher de deres idéer for et panel af lokale, som kårer en vinderidé, som kommunen forpligter sig til at forholde sig til.

Skuespiller Jesper Groth er konferencier og sørger for den gode stemning, og det populære band Aksglæde giver en koncert fredag aften.

Næste formiddag er der borgermøde, så alle på øen kan høre de fem bedste forslag, og hvad de folkevalgte synes om dem.

Der er åbent for tilmelding nu for deltagerne mellem 20 og 30, men arrangørerne efterlyser også semi-unge frivillige mellem 30-40.

Kontakt: Nina Rydahl Andersen nina@motorfabrikkenmarstal.com / 30229777.

Hjælp din ø: Unge søges til problemknuserdøgn på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce