Rise Sparekasses maskinafkast var højere i 2015 end nogensinde før.

Sparekassedirektøren smiler, da han viser ind på sit kontor.

Der er naturbilleder på væggene og udsigt til en mark med græssende får. Bjarne V. Nielsen har en nystrøget skjorte på og god grund til at være glad. Gennem 2015 er kunderne roligt strømmet til Rise Sparekasse.

Der er stadig tid til at hilse på hinanden og kigge ud ad vinduet, men når man tæller op, er kundeskaren vokset med halvanden kunde dagligt.

Benene på jorden

Bestyrelsesformand Jens Groth-Lauritsen sidder ved Bjarne V. Nielsens bord med årsrapporten for 2015 foran sig. De to har netop lagt sidste hånd på præsentationen af det bedste såkaldte maskinafkast i Rise Sparekasses historie.

Resultatet før kursregulering, nedskrivninger og skat har aldrig været højere, og når alle disse poster er trukket fra, ender Rise Sparekasse med et overskud på 5,8 millioner kroner.

- Vi er godt tilfredse i bestyrelsen, siger Jens Groth-Lauritsen.

Den tidligere kommunalpolitiker har været bestyrelsesformand siden 1990 og kunde i Rise Sparekasse hele sit liv.

- Sparekassen holder begge ben på jorden, tilføjer han med et anerkendende nik mod Bjarne V. Nielsen på den anden side af bordet.

- Ja, det er lykkedes helt godt, siger sparekassedirektøren.

Lunt og godt

Mange pengeinstitutter har stået på vaklende ben efter finanskrisen, og antallet af penge­institutter i Danmark er dalende, men krisen har ikke skubbet alt for meget til Rise Sparekasse. I hvert fald ikke på nogen dårlig måde. De sidste fem år er kundekredsen vokset med 2336 personer.

- Det er nemt for os at være nærværende, for vi er her jo, siger sparekassedirektøren om den lokale tilstedeværelse, som han tror er med til at lokke flere kunder til.

I Rise Sparekasse har man ikke givet slip på de fysiske penge. Der er stadig en pengekasse i banken, og da Nordea for nylig pillede sin hæveautomat i Søby ned, satte Rise Sparekasse en op i stedet.

- Selv om vi også prøver at blive bedre til alt det med it og har netbank og Swipp, kan man stadig godt bare vade ind og komme til at tale med et menneske. Det kan jeg godt lide. Her i sparekassen vil vi gerne se kunderne. Det er da rart, når de laver et møde først, men der behøver ikke være langt fra snak til handling, siger Bjarne V. Nielsen.

Han bladrer lidt i det slideshow, han skal vise, når årsrapporten skal fremlægges, og finder tabeller over sparekassens kapitalmæssige friværdi frem. Værdien viser, hvor stort indlånsoverskuddet er. I 2015 er Rise Sparekasse endt på 10,3 procent, hvilket både bestyrelsesformanden og sparekassedirektøren virker vældigt begejstrede for. Tabeller over de seneste fem år viser, at det er et stabilt niveau.

- På Ærø har man altid sagt, at Rise Sparekasse er lige så sikker som Nationalbanken, siger Jens Groth-Lauritsen.

Bjarne V. Nielsen smiler igen.

- Jeg vil sige, at vi ligger lunt og godt.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

Lille sparekasse i stor vækst

1
Rise Sparekasse: Overskud og vokseværk

Rise Sparekasse: Overskud og vokseværk

Sparekasse får nye lokaler

Sparekasse får nye lokaler