Sonja Grube har sat sin blomsterbutik til salg, da hun ikke kan finde faglært personale. Hun håber, en blomsterbinder får øjenene op, før det er for sent.

Ærøskøbing: I 31 år har Sonja Grube stået i den friske velduft fra orkideer og roser. Bundet blomsterbukketter til at forskønne brudepar, bistå begravelser eller blot til at give hverdagen et grønt og friskt pift. Først i 1986 som blomsterbinder, da butikken slog dørene op under navnet Prebens Blomster, og de seneste 11 år som ejer af Sonjas Blomster.

Men tiden på Vestergade 58 er måske ved at rinde ud. "Til salg" indikerer et lille skilt blandt potter og blomsterkasser på det lille torv i Ærøskøbing, som Sonja Grube selv mener er byens bedste placering. Blot 200 meter fra Sonjas blomsterbutik bliver der årligt indgået omkring 4000 vielser. Den ihærdige kvinde har nu modvilligt sat sin butik til salg, da det ikke er lykkedes hende at finde en faglært blomsterdekoratør. - Det at binde blomster er mere end blot at sætte en bukket sammen. Det kræver rutine, hurtighed og kundskaber. Uddannede blomsterdekoratører er en mangelvare i hele Danmark, for det er et slidsomt fag, hvor man arbejder, når andre har fri. Jeg har søgt alle steder, men desværre har det indtil videre ikke været muligt at tiltrække det rette faglærte personale, forklarer Sonja Grube.

Har ikke opgivet håbet

Sonja Gruber er ærgerlig. Hun ville gerne have bundet blomster til glæde og sorg i hvert fald fem år til, og blot én faglært blomsterdekoratør ville have været nok til at fortsætte butikken som Sonjas Blomster. - Vi skal være mindst to faglærte blomsterbindere, for at det kan fungere. Derfor har jeg desværre været nødt til at sætte min butik til salg, så må vi se, hvad der sker herfra, siger hun. Sonja Grube har dog ikke helt opgivet håbet om, at der også i fremtiden vil blive bundet blomster på Vestergade 58, om end i nye hænder.- Vi oplever lysere tider på Ærø. Der sker meget på øen, og der spirer mange nye initiativer frem. Desuden er der jo brug for blomsterbindere på en bryllupsø, så ved hvem, smiler hun.

  • fyens.dk