Grønt lys til Skipper Park: Kommunalplan vedtaget

Der blev talt noget frem og tilbage, da borgmester Ole Wej Petersen (S) satte kommunalbestyrelsesmødet på pause for at tage en snak med Lennart Mogensen (V). Foto: Peter Becher Damkjær

Grønt lys til Skipper Park: Kommunalplan vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste kommunale forhindring fjernet for at Skipper Park kan realiseres.

Marstal: Mellem de 14 punkter på den åbne dagsorden til onsdagens møde i kommunalbestyrelsen var den endelige kommunale godkendelse af lokalplan 101-5 - Skipper Park og kommuneplantillæg nr. 13, der sammen repræsenterer den sidste kommunale knast i vejen for etableringen af et oplevelses- og legeområde med maritimt tema på grunden, hvor Marstals gamle brandstation lå.

Det var på papiret en ret enkel sag, der på onsdagens møde i kommunalbestyrelsen på navigationsskolen blev en anelse mere kringlet, efter at Økonomi- og Erhvervsudvalget havde haft fingre i den.

Formand for Teknik-, miljø- og havneudvalget, Lennart Mogensen (V) undrede sig i forlængelse af sin fremlæggelse af sagen over, at Økonomi- og erhvervsudvalget i deres behandling af sagen tidligere på ugen havde fundet det nødvendigt at supplere sagsbehandlingen med en afstemning om, hvorvidt der skulle sikres vejadgang for lodsejerne og redningskøretøjer efter gældende regler.

- Det er jo fuldstændig tåbeligt, at man har stemt for, om kommunen skal overholde gældende love og regler, for selvfølgelig skal vi det, og derfor er det lige så tåbeligt, at det er den indstilling, vi nu skal stemme om, lød det fra Lennart Mogensen, der blev støttet i sin karakteristik af afstemningsgrundlaget af partifælle Kaj Nøttrup, som også havde stemt imod det "tåbelige" forslag på Økonomi- og erhvervsudvalgetsmøde.

- Jeg kunne godt lige tænke mig at afbryde mødet engang og så lige snakke med Lennart et øjeblik, lød det efter en del snakken frem og tilbage fra borgmester Ole Wej Petersen (S), som efter to minutter i enerum med Teknik-, miljø- og havneudvalgsformanden genoptog mødet og fik indstillingen fra Økonomi- og erhvervsudvalget.

Lokalplanen blev efter nogen palaver vedtaget med 13 stemmer for og kun to i mod.

DF's Anne Lykke Arrias stemte sammen med SF's Minna Henriksen imod, og dermed stemte hun i stik modsatte retning af sin partifælle Flemming Boye.

- Jeg stemte imod, fordi jeg helt fra starten har været imod Skipper Parken. Salget af grunden blev vedtaget tilbage i 2015, hvor Flemming stemte for. Så er jeg kommet ind i kommunalbestyrelsen her i år, og jeg har et andet syn på projektet, end Flemming har, så vi er blevet enige om, at vi i den her sag stemmer efter vores egen overbevisning, fortæller Anne Lykke Arrias.

Grønt lys til Skipper Park: Kommunalplan vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce