Græskar på menuen hos 250 skolebørn på Ærø

En af de opskrifter, skolebørn på blandt andet Ærø, kan prøve, er risotto med græskar. Foto: PR

Græskar på menuen hos 250 skolebørn på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halloween er uløseligt forbundet med uhyggelige, lysende ansigter skåret i store orange græskar. Men de græskar, man kan spise, er en sjældenhed på danske spiseborde. Det skal der laves om på, når skolebørn på Ærø og i resten af landet skal lave mad med græskar fra Coops madprojekt for børn og unge.

Marstal: Græskar er blevet populære i takt med, at halloween er holdes herhjemme. Men hokkaido og andre spisegræskar kommer sjældent på tallerkenen. Det er nemlig kun hver tiende af os, som spiser græskar jævnligt.

Derfor skal danske skolebørn og dermed også eleverne i ni klasser på Marstal Skole og to klasser på Ærø Friskole nu lære at bruge græskarret til lækre retter, når Coops smagekasser henover efteråret deles ud.

Grønne og orange hokkaido-græskar er hovedingredienserne i GoCook Smagekassen, som Coop hvert år uddeler til 150.000 skolebørn, og i ugerne 43-45 skal skoleeleverne på Ærø altså prøve kræfter med både spicy græskarsuppe, risotto med græskar og græskarboller.

GoCook, Coops madprojekt for børn og unge, har ifølge Coop selv en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

Selvom halloween er blevet større end fastelavn målt på salget af dragter og pynt, så indtager græskarret stadig en bundplacering som danskernes foretrukne grøntsag.

- Børnefamilier mangler idéer til, hvordan de får nye grøntsager på bordet. Børnene kender græskar som lygter til halloween og de elsker søde og farverige grøntsager. Så græskar er et oplagt sted at starte med en ny grøntsag her i efteråret, siger projektchef Bente Svane Nielsen i en pressemeddelelse.

- Vi udfordrer børnenes madmod ved blandt andet at tage dem med på en rejse til Japan, hvor man spiser græskar, som vi spiser gulerødder. Og så følger eleverne dyrkningen af de 42.000 græskar til smagekassen, siger hun.

Græskar på menuen hos 250 skolebørn på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce