Det lykkedes Fyns Politi at finde frem til indbrudstyvene bag flere tyverier, da de i løbet af et par timer fandt både stjålne is og 300 kilo kobberskrot på samme adresse i Marstal. Tyvene erkendte sig skyldige samme aften.

Samme aften som Ærø Flyveplads blev udsat for indbrud torsdag den 21. september, hvor der blandt andet blev stjålet is og sodavand, gik politiet i gang med at efterforske sagen.

I løbet af et par timer havde de to politimænd ikke alene opklaret, hvem der havde stjålet is og sodavand fra flyvepladsen. De havde også løst mysteriet om et andet tyveri, og det er dermed en stolt kollega, der fortæller om sagen i dag.

- De kvikke politifolk, I har ovre ved jer, kørte lidt rundt for at se, om der var nogen mistænkelige i nærheden. I Marstal finder de en bil klokken 22.30, og da de kigger ind i den, ser de, at der ligger tyvekoster inde i den, siger Steen Foged, der er kriminalassistent ved Fyns Politi i Svendborg.

I bilen, der holdt på en parkeringsplads i Solkrogen, kan politimændene se, at der ligger tomme papkasser til is, som passer til beskrivelsen af tyvekosterne fra flyvepladsen.

Betjentene går fluks i gang med at forhøre sig ad om bilens ejermand, og klokken 23.40 har de fundet ud af, hvem der ejer bilen. De har også fundet frem til en adresse i Marstal.

På adressen møder politibetjentene to unge mænd, hvoraf den ene - en 22-årig mand - kommer fra Marstal. Her møder de også et af mandens familiemedlemmer - en 26-årig mand, der er på besøg fra Nordsjælland.

- De to bliver konfronteret med det, der er blevet fundet i bilen, og de erkender begge to, at det er dem, der har lavet indbruddet på Ærø Flyveplads, siger Steen Foged.

Men indbruddet ved flyvepladsen er ikke den eneste sag, politimændene får opklaret den aften.

Betjentene kigger sig lidt omkring, mens de er inde i huset, og ude på badeværelset ser de, at der står flere ruller med kobbertråd.

Eftersom der for nyligt været indbrud to gange ved Sydenergi i Stokkeby, hvor der senest blev stjålet 300 kilo kobberskrot, er betjentene ikke længe om at lægge to og to sammen.

- De to ungersvende bliver forholdt til det, der er fundet, og de indrømmer med det samme, at det er dem, der står bag de to henholdsvis indbrud og indbrudsforsøg i Ærøskøbing, siger Steen Foged.

Tyvekosterne er nu beslaglagt med henblik på udlevering til rette ejer, og de to unge mænd kan forvente et retsligt efterspil, oplyser Steen Foged.

  • Af: