Fire kommunalbestyrelsesmedlemmer fik gaver af borgmesteren, som havde sidste dag med kliken i byrådssalen onsdag aften. Der var også gaver til ham selv.

Ærø: Det var en Jørgen Otto Jørgensen (S) i gavehumør, der ledte kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften - det sidste i sin tid som borgmester. Det var også sidste møde for fire andre kommunalbestyrelsesmedlemmer, og dem havde den afgående borgmester både en gave og en tak til, da den officielle del af mødet var slut.

- Tak for din store indsats, sagde borgmesteren først til Søren Vestergaard (P) og tilføjede, at Søren Vestergaard vist var blevet overrasket over det langsommelige politiske system.

Inger-Marie Albertsen (Æ), som ligesom Søren Vestergaard har siddet i kommunalbestyrelsen i en enkelt valgperiode, fik - udover gaven - en særlig tak for sin kamp for de svageste i samfundet.

Så kom turen til partifællen Karin Thumilaire, som Jørgen Otto Jørgensen takkede for otte år i lokalpolitik og blandt andet en formandsindsats for Ærø Vand.

Leo Holm, som har siddet 12 år i kommunalbestyrelsen, fik en særlig tak for sin viden på det tekniske område, inden kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg overrakte gaver til borgmesteren selv.

- Det har været en fornøjelse. Det har været seriøst, men vi har også kunnet grine ad hinanden. Og det er vigtigt, når det ofte drejer sig om alvorlige sager, sagde Jørgen Otto Jørgensen og rettede også en særlig tak til tilhørerne i salen.

- Det betyder meget, at I er der. Det er lidt som en fodboldkamp. Der er en anden gejst i kommunalbestyrelsen, når I er her. Det skal I have tak for, sagde han og mindede om afskedsreceptionen torsdag den 21. december kl. 14 til 18.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.