Onsdag aften tog ærøboerne afsked med Rottefælderevyen fra færgens soldæk i form af sange og klapsalver.

Svendborg/Ærø: Siden begyndelsen af årtusindskiftet har Rottefælderevyen i Svendborg haft tradition for at dedikere en aften til beboerne på Ærø. Revyen er denne aften tilpasset den sidste færgeafgang fra Svendborg. Men der er mere i traditionen.

Onsdag aften var årets ø-dag, så holdet bag Rottefælden var taget med ned til færgelejet i Svendborg for at tage behørig afsked med ærøboerne.

Ifølge Rottefældens administration havde 135 ærøboer købt billet til Rottefælden onsdag. Da færgen havde lagt til kaj, gik ærøboerne op på færgens soldæk. Her begyndte de i kor at synge sangen "Vi har hjemme på Ærø", mens månen lyste op bag færgen.

Nede på kajen stod holdet bag Rottefælden, der havde medbragt Ærøflag til den hyggelig afsked-seance. Efter Ærø-sangen blev det Rottefældens tur til at synge farvel. Og eftersom færgen er inde i et kvarter, før den sejler, kunne holdet nå mange numre fra repertoiret - blandt andet "Revyen på Fyn", "Vi ses til næste år" og Auf wiedersehen, bye bye".

For Dorte Hansen fra Ærø har det været en tradition igennem i hvert fald 10 år at lægge vejen forbi Rottefælden på den såkaldte ø-dag.

- Jeg synes, det er rigtig hyggeligt, og så er de jo nogle dygtige skuespillere, fortalte hun lige før hun steg om bord på den sidste færge fra Svendborg, der sejlede kl. 22.05.

Normalt spiller revyen så den slutter omkring klokken 22, men ved ø-dag spiller den altså en time tidligere. Det passer nemlig med Ærøfærgens sidste afgang fra Svendborg klokken 22.05.

  • Af: