Frygt for lukning af Sydfyns Flyveplads: - Hvis de lukker den, lukker de også en dør for os

Både borgmester Ole Wej Petersen (S) og ejer af Statling Air har bedt Svendborg Kommune om, at Sydfyns Flyveplads ikke lukkes. Arkivfotos: Anna Stærbo og Andreas Wraae

Frygt for lukning af Sydfyns Flyveplads: - Hvis de lukker den, lukker de også en dør for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Kommune overvejer som et led i en større sparemanøvre at lukke Sydfyns Flyveplads på Tåsinge. Ærø Kommune skriver i et høringssvar, at flyvepladsen er vigtig for det ærøske erhvervsliv og øens borgere. Den endelige beslutning træffes af Svendborg Byråd sidst i juni.

Ærø/Svendborg/Tåsinge: Svendborg Kommune overvejer at spare Sydfyns Flyveplads på Tåsinge væk, men det håber Ærø Kommune, at den lader være med. Det skriver borgmester Ole Wej Petersen (S) og kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg i et høringssvar på vegne af Ærø Kommunes økonomi- og erhvervsudvalg.

Udvalget skriver i brevet, at "flyvepladsen på Tåsinge er vigtig for det ærøske erhvervsliv og øens borgere, således at det er muligt hurtigt at komme til og fra Ærø i forskellige situationer."

Ifølge Ole Wej Petersen har udvalget sendt høringssvaret for at sikre sig, at politikerne i Svendborg er klar over, at de ærøske kolleger ser flyvepladsen som meget betydningsfuld for øen.

- Hvis de lukker den, lukker de også en dør for os, i tilfælde af at der er problemer med færgen, siger han og uddyber:

- Det er den lufthavn, der kan benyttes, så man hurtigt kan komme over med reservedele til skibe, der ligger på værfterne. Det kan være afgørende for dem. Det kan være mandskab, og det kan være folk, der skal udmønstre hurtigt. Der er mange søfolk, der skal af øen hurtigt, og som ikke kan vente på færgen, fordi det er om natten, færgen er i dok eller andet, siger han og mener, det vil være "vanvittigt dyrt", hvis man fremover i stedet skal benytte en anden flyveplads.

- Forudsætning for Starling Air

Også Starling Air, som har base på Ærø og på flyvepladsen på Tåsinge har indgivet høringssvar, hvor flyselskabet skriver, at flyvepladsen er "en forudsætning for selskabets eksistens". Selskabet peger også på, at dets kunder tæller både private, virksomheder og lokal- og landspolitikere, og at flyvepladsen kan være et argument for at flytte statslige arbejdspladser til Svendborg.

"For det tilfælde at Sydfyns Flyveplads lukkes, vil det fra fynsområdet kun være Ærø Flyveplads og Odense Lufthavn, der har godkendte grænseovergangssteder ad luftvejen. Fremover vil offentligheden, ligeledes hvis Sydfyns Flyveplads lukkes, kun kunne blive fløjet fra Odense Lufthavn, med mindre de tager færgen til Ærø og flyver fra Ærø Flyveplads," skriver ejer Peter Nordquist og slutter:

"Nu må Svendborg kommunes kommunalbestyrelse skabe ro om flyvepladsen - igen."

Sagen afgøres af Svendborg Byråd under budgetforhandlinger sidst i denne uge, hvorefter beslutningen formelt træffes på et byrådsmøde i slutningen af juni.

Frygt for lukning af Sydfyns Flyveplads: - Hvis de lukker den, lukker de også en dør for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce