Formand efter ministerbesøg på Ærø: - Det betyder enormt meget

Borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S), formand for "Den digitale ø" Inga Blom Thomas (S) og Tage Petersen (V) fra regionsrådet i Region Syddanmark tog sammen med en række andre repræsentanter imod innovationsminister Sophie Løhde (V) torsdag formiddag på Ærø Sygehus. Foto: Anna Stærbo

Formand efter ministerbesøg på Ærø: - Det betyder enormt meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inga Blom Thomas (S), der er formand for projektet "Den digitale ø", er glad og taknemmelig for innovationsminister Sophie Løhdes (V) besøg på Ærø.

Ærø: Torsdag havde Ærø besøg af innovationsminister Sophie Løhde (V). Kommunalbestyrelsesmedlem Inga Blom Thomas (S), der er formand for udviklingsprojektet "Ærø- den digitale ø", har arbejdet hårdt for at sætte fokus på projektet, og derfor er hun meget tilfreds med, at besøget lykkedes.

- Det betyder enormt meget, at der er en positiv opmærksomhed på projektet - også for det efterfølgende arbejde. At innovationsministeren også går herfra og har en klar opfattelse af, at Ærø er foran, det er en stor anerkendelse af det kæmpe arbejde, så det er jeg da enormt glad for, siger Inga Blom Thomas.

Ministeren havde en stram tidsplan, og da hun kom ti minutter senere end planlagt, og ingen kendte ministerens bagkant, var alle spændte på, om tidsplanen kunne række. Men det gjorde den.

- Det forløb fuldstændig planmæssigt, når man tænker på, at hele tidsplanen, som var meget stram, blev rykket med ti minutter, og at der derfor var en spænding omkring, at alle aktører skulle være klar på forskellige tidspunkter. Men vi nåede at komme rundt om det hele - og i god ro og orden, siger Inga Blom Thomas.

Hun har arbejdet med "Den digitale ø" siden 2014, men hun har længe haft interesse for at sætte borgeren i centrum i sundhedssystemet.

- På Ærø har vi en unik situation, fordi vi har det kommunale, det regionale og det private i samme bygning. Derfor har jeg en politisk vision om, at det skal vi kunne bruge til endnu større gavn for vores borgere. Det skal vi gøre ved blandt andet at anvende nye teknologiske løsninger - samtidig med at der er nogle menneskelige relationer.

At bruge ny teknologi kan aldrig erstatte de menneskelige relationer, mener Inga Blom Thomas, der har arbejdet hårdt for, at innovationsministeren skulle introduceres til de velfærds- og sundhedsprojekter, som er en del af "Den digitale ø".

Ministeren Sophie Løhde (V) rejser nemlig rundt til alle landets 98 kommuner for at blive klogere på muligheder og udfordringer, der kan blive en del af den nye sammenhængsreform. 

- Og det er netop svært indenfor sundhedsområdet at skabe sammenhæng, fordi der er så mange aktører. For eksempel bruger kommunen ordet "borger", men i sygehusregi siger man "patient". Men det er én og samme person. Så vi ser forskelligt på borgeren, og allerede der har vi nogle udfordringer - ikke alene på Ærø men på landsplan. Men vi ville gerne give ministeren et billede af, hvordan vi prøver at arbejde med at skabe sammenhæng og nærhed i sundhed på Ærø samtidig med at sikre den faglige kvalitet.

Billedet blev tydeligt, idet alle de forskellige aktører var der under innovationsministerens besøg. Og det betød meget for Inga Blom Thomas, at der var repræsentanter på alle niveauer fra regionen, OUH, Hospice Sydfyn og kommunen.

- Det var vigtigt for mig, at alle samarbejdspartnere var fysisk eller virtuelt med til ministerbesøget. Det er en vanskelig opgave at få skabt sammenhæng og nærhed i sundhed for borgeren, fordi der er så mange forskellige aktører med forskellige udgangspunkter, der skal spille sammen, men vi har et rigtigt godt samarbejde både med OUH, Hospice Sydfyn og regionen. Og der er en stor vilje fra alle til at få det til at hænge sammen, siger hun.

På mødet blev ministeren desuden præsenteret for de udfordringer, der ligger i at udvikle ny teknologi og afregningssystemet på sundhedsområdet.

Formand efter ministerbesøg på Ærø: - Det betyder enormt meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce