Forlig om ekstraregning på elfærge på plads


Forlig om ekstraregning på elfærge på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærø Kommune og Søby Værft har indgået forlig om betaling af 8,4 millioner kroner for ekstraarbejde, kommunen har bestilt på el-færgen.

Ærø: Avisen kunne i tirsdags fortælle, at kommunen lå i forhandlinger med Søby Værft om en ekstraregning på 8,4 millioner kroner. En regning, der skulle dække ekstraarbejde, som værftet havde udført i forbindelse med byggeriet af el-færgen Ellen.

Onsdag blev de to parter så enige om den endelige betalingsaftale.

- Det drejer sig om betaling af ekstraarbejde, som vi fra kommunens side har bedt Søby Værft om at udføre. Der er tale om løbende justeringer af projektet, som vi har vurderet ville gavne det færdige resultat i forhold til de behov, færgen skal imødekomme, forklarer Ole Wej Petersen.

Ifølge borgmesteren omfatter de justeringer, der er foretaget, en forlængelse af skrogkonstruktionen for at øge kapaciteten på elfærgen, ændringer i færgens mandskabssektion og tilføjelsen af et bovror. Alle ting, der ikke var en del af projektet, da det i begyndelsen blev skudt i gang.

- Vi har hele tiden været klar over, at der ville ske justeringer af elfærgeprojektet, og det er selvfølgelig også ting, man skal betale for, understreger Ole Wej Petersen.

Ingen løbende afregning

Ifølge sagsfremstillingen - som avisen har set - og en indkaldelse til et pressemøde - som kommunen have indkaldt til torsdag i sidste uge - var det tanken, at aftalen mellem parterne skulle være landet allerede for en uge siden.

- Det, vi har arbejdet på, var at finde en ordlyd af betalingsaftalen, som begge parter kunne stå inde for, og det er det, vi har brugt ugen på at få på plads, lyder det fra borgmesteren.

Ifølge avisens oplysninger havde Søby Værft opgjort arbejdet, man havde udført, til 11,5 millioner kroner, men direktør på Søby Værft Roar Falkenberg understreger, at arbejdet, kommunen har bestilt, kun har beløbet sig til de nu 8,4 millioner, der optræder i den endelige forligsaftale.

- Det er det eneste beløb, der har været afregnet med kommunen, og det udgør alene kommunens andel, som de som bygherre på projektet skal betale, siger Roar Falkenberg.

- Og at vi gennem arbejdet har samlet beløbene på det arbejde, vi har udført, sammen til en endelig afregning, er helt normalt. Vi kan jo ikke bare løbende komme med ekstraregninger, siger værftsdirektøren.

Havde stået dårlige ved åbenhed

Ifølge den indgåede forligsaftale skal pengene fra kommunen til Søby Værft falde 10. september, men borgmester Ole Wej Petersen vil endnu ikke lægge sig fast på, om pengene skal tages fra kommunekassen, eller om man vil tage dem fra den låneadgang på 100 millioner kroner, man har sikret sig til færgeprojektet.

Hvad er egentlig grund til, at i ikke fra kommunens side bare løbende har opdateret folk om de her ekstra ting, I har bedt om at få lavet af Søby Værft?

- Det kunne vi måske også have godt have gjort. Det er da rigtigt, men så ville vi nok have stået dårligt i den forhandling, vi lige har afsluttet. Så havde vi på en måde vedkendt os hele pakken. For ud over at der er kommet nye ting til, så er der samtidig også ting ved det oprindelige projektudkast, der er faldet væk, og det er betalingen for den endelige pakke, vi nu er nået frem til, siger Ole Wej Petersen.

Begge parter er hurtige til at understrege, at både kommune og værft nu - efter mellemværendet er opgjort - er fast besluttede på at se fremad, selvom de også mener, at hele sagen, og især at der er sevet informationer om forhandlingerne ud til offentligheden, har haft sin pris.

- Nu står vi sammen om at gøre det her færdig, så vi alle får en fordel ved at være i front for et banebrydende projekt, og jeg mener stadig, det er god forretning for Ærø Kommune, men det har svækket vores troværdighed overfor projektet andre partnere, at detaljer fra vores forhandlinger har sivet ud til pressen, siger Ole Wej Petersen.

Forlig om ekstraregning på elfærge på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce