Det startede som ferieoplevelser, men efter flere og flere besøg kan Tone Nehammer Nielsen og Lars Birk Nielsen kalde sig for ærøboer
OMMEL: I baghaven til et lille hus i byen Ommel sidder Lars Birk Nielsen med en kop kaffe.

Han har haft sin anden arbejdsdag på Marstal skole, og det har været lidt en omvæltning for en mand, som de seneste 23 år har arbejdet på en privat specialskole med få elever i klasserne og en lille lærerstab.

- Marstal Skole er jo stor, så der kommer nok flere lærermøder, griner Lars Birk Nielsen, som sammen med Tone Nehammer Nielsen efter flere års tilnærmelser nu er fastboende på øen. Men det var slet ikke meningen.

Veninde beredte vejen

- En af Tones veninder flyttede herover, så det var sådan, bekendtskabet med øen begyndte. Så startede vi med at spille golf, og for to år siden købte vi så fritidshuset her, forklarer Lars Birk Nielsen.

For et år siden begyndte Tone Nehammer Nielsen at vikariere som jordemoder, da stillingen blev slået op som et fuldtidsjob, slog hun til.

Lars undersøgte mulighederne for at blive skolelærer på øen og søgte en stilling på Marstal Skole.

- Det er jo gået meget godt, vi tilhører jo begge to nogle brugbare erhversgrupper, smiler Lars med slet skjult henvisning til finanskrisen, der gør, at det ikke er lige til at finde et job.

Gode naboer

Det er ikke kun golfklubben, der har gjort Lars Birk Nielsen og Tone Nehammer Nielsen til ærøboer. Det er også Ommels indbyggere.

- Når vi har været på Ærø, har det altid været i Ommel på grund af Tones veninde. Men vi er faldet til i et godt miljø, vi kender en masse mennesker, og det er en af grundene til, at vi er flyttet herover, forklarer Lars Birk Nielsen.

Tilbage på fastlandet er parrets gamle vennekreds plus de seks børn i alderen 16 til 28 som Lars Birk Nielsen og Tone Nehammer Nielsen også forlod for en tilværelse som golfspillende erhvervsaktive ærøboer. Og det er da også familien, der gør, at de endnu ikke er helt sikre på, om de skal bo på Ærø i fremtiden.

- Hvis vi om 18 måneder finder ud af, at vi savner familien for meget, flytter vi »hjem« igen, fortæller Tone.

- Folk kan jo komme herover på besøg, og når de alligevel er her, må de jo overnatte, så det giver også en anden form for samvær, påpeger Lars Birk Nielsen.
  • Fyns Amts Avis