Fonde støtter Ærø: Se hvor din forening kan søge penge til projekter

Torsdag den 7. juni fik Borgnæs Brolaug en check på 24.000 til en ny badebro overrakt af Sydbank. Foto: Sydbank

Fonde støtter Ærø: Se hvor din forening kan søge penge til projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu en bank har kontaktet avisen for at fortælle læserne om, at den også har fondsmidler at dele ud af til gode formål på Ærø. Vi iler derfor med en oversigt over, hvilke fonde og banker der støtter det ærøske foreningsliv og nye lokale initiativer.

Ærø: Først var det Nordeas lokale filial i Marstal, der henvendte sig for at gøre opmærksom på, at Nordeafonden ligesom Rise Flemløse Sparekasse deler penge ud til gode formål på Ærø hvert år. Nu har også Sydbank kontaktet avisen for at informere om eksistensen af to fonde, Sydbank Sønderjyllands Fond og Sydbank Fonden, der også deler penge ud på Ærø.

- Sydbank Fonden har igennem de sidste mange år uddelt rigtig mange midler på Ærø til mange spændende lokale formål, skriver kundemedarbejder Dorte Pietraszek i en mail og nævner som eksempel, at banken torsdag den 7. juni uddelte en check på 24.000 kroner til Borgnæs Brolaug til en ny badebro.

Tidligere har blandt andre Ærø Museum, Ærø Golf Klub og mange andre modtaget støtte, oplyser hun og tilføjer, at der vil komme flere overrækkelser i de kommende uger. De to fonde er almennyttige og velgørende fonde og modtager store og små ansøgninger, som behandles i fondenes bestyrelser en gang i kvartalet, oplyser hun.

Danske Bank og Ærø Brand

Også Danske Bank deler gladeligt penge ud til værdigt trængende gennem Danske Bank Fyns Fond. Det fortæller Anita Lund Hansen, som er filialdirektør i Svendborg med ansvar også for Ærø. Her er ansøgningsfristen 1. april.

Traditionelt har man også kunnet søge støtte hos Ærø Brand Fonden, som gennem årene har delt knap to en halv millioner kroner ud på Ærø, men der har siden 2017 været lukket for ansøgninger, fremgår det af fondens hjemmeside. Og det gælder stadig, oplyser bestyrelsesformand Leo Holm. Han forklarer, at afkastet på fondens investeringer på grund af en lav rente har været så lavt, at det kun lige har dækket de faste omkostninger.

Derfor vil fonden mandag den 11. juni lave vedtægterne om, så den kan ændre sin risikoprofil, som forhåbentlig kan give mere i afkast.

- Det er altid sjovt at have nogle penge, man kan give til mange. Tidligere har vi vendt hver eneste krone, så jeg håber, vi kan have lidt mere næste år, så vi kan dele ud igen, siger han.

Fonde støtter Ærø: Se hvor din forening kan søge penge til projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce