Folkeuniversitetet indbyder til semesteråbning med lørdagsseminar 16. september på Hotel Ærøhus. Temaet er den ærøske natur og landbokulturens fremtid.

Ærøskøbing: Den ærøske natur og landbokulturens fremtid er titlen på det tema, som Folkeuniversitetet på Ærø har sat på programmet i efterårssemesteret.

En der kender af den ærøske natur er forfatter Michael Larsen, der bor i Bølgemose. Han kommer ved Folkeuniversitetets seminar, lørdag 16. september, og fortæller om den ærøske natur og dens udfordringer. Men først efter et indledende foredrag af  Birgitte Stoklund Larsen, der er generalsekretær i Det Danske Bibelselskab.

Naturen er i sandhed et stort felt, som mange videnskabsgrene beskæftiger sig med. Så i resten af efterårssemesteret følger en række foredrag, der på hver deres måde sætter fokus på vores brug af naturen.

Viggo Mortensen, der bor på Gammelgaard i Bregninge og er tidligere professor på Aarhus Universitet, vil i sit foredrag belyse disse ændringer i natursynet. Det sker under overskriften: Naturen - det billige skidt eller Guds skabelse.

Seminaret finder sted på Hotel Ærøhus i Ærøskøbing den 16. september klokken 10-16. /EXP