Selskabet bag den kommende ærøske hybridfærge mangler reelt set kun 10,5 millioner kroner. En del af de penge skal rejses ved salg af folkeaktier, som nu er udbudt.

Ærø: En fond og en bank har lånt i alt 40 millioner kroner til det marstalske rederi Ærøexpressen, og nu kan private også blive medejere af den kommende hybridfærge, fordi der nu udbydes folkeaktier. Det skriver Ærøexpressen i en pressemeddelelse.

Aktierne koster 1000 kroner stykket, og "i princippet er der ingen øvre grænse for den enkelte investor", skriver rederiet. Målet er at rejse 7,4 millioner kroner gennem aktieemissionen og resten gennem såkaldt "højforrentet ansvarlig lånekapital". Ansvarlig lånekapital er en særlig type lån til en erhvervsvirksomhed, hvor långiveren i tilfælde af virksomhedens opløsning påtager sig at vente med at få sit tilgodehavende, indtil alle andre kreditorer har fået deres, men her til en højere rente en normalt, oplyser bestyrelsesformand Christian Holm til avisen.

- Det skal gerne være attraktivt at komme ind med ansvarlig lånekapital, siger han.

Ifølge pressemeddelelsen mangler selskabet 15 millioner kroner for at nå op på de 55, som er målet, men som tidligere skrevet, har selskabet allerede rejst 4,5 kroner og mangler dermed reelt set kun 10,5 millioner kroner.

- Det er rigtigt nok, men jo mere vi får ind i aktiekapital, jo mindre skal vi låne. Så vi ser gerne, at der kommer meget ind. Nu er vi gået i gang, og der har været meget kontakt allerede, og der er kommet penge ind allerede, siger Christian Holm.

Aktieemissionen løber frem til 2. januar 2018. Læs mere på www.aeroexpressen.dk.  

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.