ÆRØ: Fra 17. til 30. juli kører knap 50 unge frivillige rundt på  Fyn i årets jobpatrulje. Og patruljen kommer også til Ærø i løbet af de to uger.

De unge bruger frivilligt to uger af deres sommerferie på at hjælpe andre unge under 18 år med regler og rettigheder på deres sommerjob, og dermed give dem en god start på arbejdsmarkedet.  Og der er brug for Jobpatruljen. Fire ud af fem ungarbejdere under 18 år oplever problemer på jobbet, hvor regler og love ikke overholdes. Det viser statistikken fra Jobpatruljens rundtur sidste år, hvor de talte med over 3.000 unge på deres job. 

I 2015 var det kun en ud af tre ungarbejdere, der oplevede problemer på jobbet. En stigning der bekymrer Peter Lykkegaard, jobpatruljekoordinator på Fyn og Fredericia:

- Det er en voldsom og alvorlig stigning, som desværre kan betyde at mange unge mennesker får en dårlig start på deres arbejdsliv, når de ikke bliver behandlet efter reglerne på deres første job, siger han i en pressemeddelelse.   Det er især manglende viden blandt de unge, der gør at de finder sig i mere, end de bør, forklarer Peter Lykkegaard.

Bag Jobpatruljen står Lo-forbundene og især fagforeningerne HK og 3F.

/EXP