Første skoledag på ny bro

- Det bliver sjovt at lave projektet, mener Thea Groth Hansen i sort bluse. Ved siden af ses Line Søndergaard Søndermark i midten og Lisa Henning Bager.
Foto: Camilla Bjerrekær

Første skoledag på ny bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øens 10. klasser kan nu i fire uger prøve kræfter med den nye to-årige hf-uddannelse , og det benytter i første omgang seks piger sig af

MARSTAL: Det er slut med drueplukning og efterårsferie for øens 10. klasser, men de skal dog ikke tilbage til deres sædvanlige skolebænk lige med det samme.

De næste fire uger skal de nemlig gå på gymnasiet, teknisk skole eller en anden ungdomsuddannelse, når de på de såkaldte brobygningsforløb prøver kræfter med livet efter 10. klasse.

Mens mange af de unge bor hos familie og venner på Fyn eller må tidligt op for at tage færgen i skole, har seks piger benyttet sig af VUC's nye tilbud om at følge skolens nye to-årige hf-hold i fire uger. Brian Johansen, afdelingsleder på VUC FYN Ærø, er glad for nu at kunne tilbyde brobygning på den helt nye to-årige hf-uddannelse.
Tre
Tre "høns" - Brit Sehested Nissen t.v., Liesbeth Gydesen Thumilaire og Nele Müller t.h. er klar til fire uger på HF.
Foto: Camilla Bjerrekær

Seks høns på hf

I går var det første skoledag i brobygningen. Fem af pigerne går til daglig på Ærø Friskole, mens Brit Sehested Nissen er fra Marstal skole. De kommende fire uger skal pigerne dels følge førsteårs hf-eleverne i nogle fag, dels have deres egne timer med et projekt over samtlige fire uger.

De glæder sig til at prøve kræfter med hf-holdet, men er samtidig spændte på, hvordan de andre elever vil se på dem.

- Bare vi ikke bliver set som sådan nogle små brobyggere, som slet ikke kan finde ud af noget, siger Thea Groth Hansen, mens Liesbeth Gydesen Thumilaire nikker og tilføjer,

- Vi kan jo godt være sådan lidt en flok høns, griner hun, mens de alle bliver enige om at de glæder sig mest til de timer, hvor de er alene og kan få lov til at prøve tingene af og være dem selv.

I tvivl om fremtiden

Halvdelen af pigerne ved, hvad de kunne tænke sig at uddanne sig til.

Thea Groth Hansen fra Ærøskøbing og Line Søndergaard Søndermark fra Søby vil begge være pædagoger og skal derfor bruge en hf-uddannelse. De er glade for, at hf nu tilbydes på Ærø.

Nele Müller fra Leby skulle faktisk have været i gang med en uddannelse til tandlægeklinikassistent på teknisk skole i Odense efter niende klasse, men besluttede sig for at tage en ungdomsuddannelse først.

- Så jeg også kan lave noget andet end tænder, hvis jeg vil det engang, siger hun.

De øvrige tre piger ved derimod ikke, hvad de vil i fremtiden, så de prøver kræfter med den to-årige hf, fordi den åbner døre til mange forskellige uddannelser.

At de så slipper for at skulle med færgen om morgenen ved at tage brobygning på Ærø,er et stort plus.

- Det er jo lidt besværligt at skulle tage færgen klokken fem om morgenen, smiler Lisa Henning Bager.

For Brit Sehested Nissen fra Olde Mark var tungen på vægten, at hun ved at blive på øen kan få plads til de mange timer, hun dagligt bruger på dressur- og springridning.

Avisen vil følge de seks »høns« i øens egen brobygning de kommende fire uger.

Første skoledag på ny bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce