Først kom vinmaraton: Nu vil løber-Kurt arrangere øl-maraton på Ærø

Kurt Andersens nyeste løbepåfund involverer øl i rigelige mængder. Arkivfoto: Anders C. Østerby

Først kom vinmaraton: Nu vil løber-Kurt arrangere øl-maraton på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad gør man, hvis folk ikke kan lide vin, når nu man har arrangeret vin-maraton? Arrangerer et øl-maraton også selvfølgelig. Det har løbsarrangør Kurt Andersen nu gjort med en plan om, at løberne skal smage 12 forskellige øl fra fynske mikrobryggerier i depoterne.

Ærø: I weekenden løb 20 løbere maratonløbet Verden Rundt På Ærø, hvor der ved depoterne var vin i stedet for energidrik i glassene. Men aldrig så snart er vin-maratonen overstået, før løbsarrangør Kurt Andersen har sat et nyt alkoholløb i søen. Denne gang skal der være øl i glassene, når der den 13. oktober inviteres til maratonløbet Den Fynske Øl-Rute. Det er oplagt at spørge løbeentusiasten, hvad han egentlig har gang i.

- Ja, vi sover ikke på laurbærrene, siger Kurt Andersen og griner.

Han har fået flere henvendelser fra folk, der ikke kan lide vin, og som derfor har spurgt, om ikke han ville lave et ølløb. Så allerede under vinløbet opstod ideen derfor om et maraton med ølsmagninger, men for at gøre det specielt skal det være med deltagelse af fynske mikrobryggerier.

- Jeg slog det op, og der er jo vildt mange på Fyn, siger Kurt Andersen, som fandt 12 fynske mikrobryggerier, som han nu vil kontakte for at spørge, om de vil sponsorere øllene, så han kan holde deltagerprisen nede på et minimum.

De 12 fynske mikrobryggerier
Maratonløbet Den Fynske Øl-Rute finder sted lørdag den 13. oktober. Her skal deltagerne smage øl fra følgende fynske mikrobryggerier:

Indslev Bryggeri, Nr. Åby

Bryggeriet Flakhaven, Odense

Kerteminde Bryghus, Kerteminde

Bryggeriet Vestfyen, Assens

Midtfyns Bryghus, Årslev

Refsvindinge Bryggeri og Malteri, Refsvindinge

Ørbæk Bryggeri, Ørbøk

Gundestrup Mejeri og Bryghus, Vester Skerninge

Kunstbryggeriet Far & Søn, Svendborg

Ø-Bryg, Thurø

Rise Bryggeri, St. Rise, Ærø

Abelgren & Ramvad, Humble, Langeland

Pris og rute oplyses senere. Der er foreløbig sat et loft på 50 deltagere.

Øl og vin er sundt

Tanken er, at løberne skal løbe en rundstrækning, som man skal løbe 12 gange for at fuldføre maratondistancen - og for at få lov til at smage alle øl. Der er dog også mulighed for at hoppe af for eksempel halvvejs.

- Men jo længere man løber, jo flere øl får man lov til at smage, siger Kurt Andersen med et grin.

Man siger, at det er sundt at løbe, men kan det blive ved med at være sundt, hvis man deltager i Kurts alkoholberigede maratonløb?

- Jeg løb 58 kilometer sidste lørdag og vinmaraton i weekenden, og jeg kan ikke mærke noget i benene. Så der må være noget i antioxidanter i vin, der er godt for løberben, og protein i øl bygger muskler op, så jeg tænker, det er rimelig sundt, siger han og griner.

Spøg til side håber Kurt Andersen bare, det bliver hyggeligt og sjovt, og det ser ud til, at han har ramt plet. Der er i hvert fald allerede 16, der har meldt sig som deltagere og 166, der har klikket "interesseret" på begivenheden på Facebook.

- Det bliver sjovt. Jeg håber, der kommer en masse. Det giver da lidt omsætning til øen, siger Kurt Andersen.

Først kom vinmaraton: Nu vil løber-Kurt arrangere øl-maraton på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce