Flere hænder til Ærøs ældre: Får mulighed for mere end ét bad om ugen

Kultur- og socialudvalget i Ærø Kommune har besluttet at bruge midler fra finansloven til at visitere øens ældre til et bad to gange ugentligt, fortæller udvalgsformand Minna Henriksen (SF). Arkivfoto: Anders C. Østerby

Flere hænder til Ærøs ældre: Får mulighed for mere end ét bad om ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kultur- og socialudvalget på Ærø har besluttet at bruge ekstra midler fra finansloven til at tilbyde øens ældre et bad to gange ugentligt i stedet for ét om ugen.

Ærø: På finansloven for 2018 er der blevet afsat 500 millioner kroner, som skal gå til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem. På Ærø betyder det lidt mere end en million kroner ekstra i kassen om året.

Tirsdag besluttede kultur- og socialudvalget at følge administrationens forslag, som betyder, at pengene skal bruges til at holde fællesarealer på plejecentrene rene samt at tilbyde de ældre et bad to gange ugentligt. Ifølge Minna Henriksen (SF), der er formand for udvalget, var der enighed i udvalget.

- Det har vi godkendt, fordi vi synes, det er en god måde at bruge pengene på. De skal jo bruges til at forbedre forholdene og på baggrund af, at man tilbyder ét ugentligt bad. Det, synes vi, er i underkanten. Vi andre går jo også i bad mere end én gang om ugen, siger Minna Henriksen.

Som Ærø Kommunes kvalitetsstandarder er nu, bliver borgerne visiteret til ét ugentligt bad, så Minna Henriksen er tilfreds med, at standarden nu bliver forbedret.

- Hvis det var muligt - og vi havde ressourcerne - synes jeg, det skulle være muligt at få et bad, når man har brug for et bad. Men det er ikke virkeligheden, når man bliver ældre og skal have hjælp til tingene, hvor det har udviklet sig til, at man har nogle kvalitetsstandarder. Men at vi kan forbedre den fra ét bad til to bad om ugen er da i hvert fald en forbedring, siger hun.

Ærø Kommunes redegørelse for, hvordan midlerne fra finansloven skal udmøntes, bliver nu sendt til Sundheds- og Ældreministeriet. Herefter er det meningen, at kommunen modtager midlerne som et årligt tilskud frem til 2021 gennem en statslig pulje.

Flere hænder til Ærøs ældre: Får mulighed for mere end ét bad om ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce