Fjernvarme bliver grønnere med ny elbil

Ole Kjær i Ærøskøbing Fjernvarmes nye elbil. Foto: Anders C. Østerby

Fjernvarme bliver grønnere med ny elbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærøskøbing Fjernvarme har taget endnu et skridt i den grønne retning og investeret i en elbil.

Ærø: Solen på siden af bilen skal illustrere miljørigtig energi og vise, at varmen kommer fra blandt andet solvarme. Og nu er Ærøskøbing Fjernvarme endnu mere miljørigtig, for fjernvarmeselskabets nye bil er en helt ny elbil, som tirsdag blev leveret til Ærø.

Nyerhvervelsen passer godt i Ærøskøbing Fjernvarmes grønne profil og image, siger formand Ole Kjær.

- Det er for at vise, at vi er grønne. Vi fyrer heller ikke med olie, men med træpiller og halm, siger han og kalder den nye elbil ideel til selskabets behov, fordi den kører 250 kilometer på en ladning.

En af fjernvarmeselskabets biler skulle udskiftes, og det var naturligt at skifte til en eldrevet en af slagsen, selv om den er væsentligt dyrere. Men de omkring 70.000 kroner mere i kostprisen er tjent hjem i det lange løb på grund af lavere afgifter og billigere drift, mener Ole Kjær.

Marstal har haft en i tre år

Marstal Fjernvarme har haft en elbil i omkring tre år, og driftsleder Lasse K. Larsen er fuldt ud tilfreds med den, også selv om den "kun" kan køre 150 kilometer på en opladning.

- Det har vi aldrig brugt fuldstændigt. Den skal bare lades hver anden eller tredje dag. Så den er perfekt til vores brug - og perfekt til kommunal brug, tilføjer han.

Den anden af Marstal Fjernvarmes to biler står egentlig over for en snarlig udskiftning, og den havde Lasse K. Larsen tænkt sig også skulle være eldrevet. Men der laves ikke anhængertræk på elbiler, så han venter, indtil man kan få den med anhængertræk.

Fjernvarme bliver grønnere med ny elbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce